Voor zijn internet- en tv-aanbod gebruikt Orange Belgium de netwerken van de kabeloperatoren. Daarin hoeft het dus niet te investeren. Maar het moet wel zorgen voor de installatie, de decoder, de modem en de afstandsbediening bij zijn klanten. Die uitgaven beschouwt Orange als investeringen. Ze worden afgeschreven over de duur van hun gebruik. Op die manier boekte Orange in de eerste negen maanden van dit jaar voor 9,7 miljoen euro aan kabelgerelateerde investeringen, volgens zijn kwartaalbericht. Met 17.600 betalende abonnees is dat 551 euro per abonnee.

Annelore Marynissen, de woordvoerder van Orange Belgium, wijst er echter op dat in die 9,7 miljoen nog andere investeringen zitten, zoals de uitrusting van winkels om het nieuwe kabelaanbod te kunnen verkopen en informatica-aanpassingen. "We rekenen op 300 tot 400 euro aan kosten per abonnee voor de settopbox, de modem en de installatie", mailt ze.

In de eerste negen maanden van dit jaar kwamen daar echter ook nog eens 13,9 miljoen euro aan operationele kosten voor het kabel-aanbod bovenop, vult ze aan. Dat zijn dan onder meer de vergoedingen aan de kabelaars voor het gebruik van hun netwerk en de aankoop van de tv-programma's en andere content. Per abonnee is dat dus nog eens 790 euro over negen maanden.

Op winst uit de kabel- en internetactiviteiten hoeven beleggers in Orange Belgium dus nog even niet te rekenen.

Voor zijn internet- en tv-aanbod gebruikt Orange Belgium de netwerken van de kabeloperatoren. Daarin hoeft het dus niet te investeren. Maar het moet wel zorgen voor de installatie, de decoder, de modem en de afstandsbediening bij zijn klanten. Die uitgaven beschouwt Orange als investeringen. Ze worden afgeschreven over de duur van hun gebruik. Op die manier boekte Orange in de eerste negen maanden van dit jaar voor 9,7 miljoen euro aan kabelgerelateerde investeringen, volgens zijn kwartaalbericht. Met 17.600 betalende abonnees is dat 551 euro per abonnee. Annelore Marynissen, de woordvoerder van Orange Belgium, wijst er echter op dat in die 9,7 miljoen nog andere investeringen zitten, zoals de uitrusting van winkels om het nieuwe kabelaanbod te kunnen verkopen en informatica-aanpassingen. "We rekenen op 300 tot 400 euro aan kosten per abonnee voor de settopbox, de modem en de installatie", mailt ze. In de eerste negen maanden van dit jaar kwamen daar echter ook nog eens 13,9 miljoen euro aan operationele kosten voor het kabel-aanbod bovenop, vult ze aan. Dat zijn dan onder meer de vergoedingen aan de kabelaars voor het gebruik van hun netwerk en de aankoop van de tv-programma's en andere content. Per abonnee is dat dus nog eens 790 euro over negen maanden. Op winst uit de kabel- en internetactiviteiten hoeven beleggers in Orange Belgium dus nog even niet te rekenen.