Dat is 25,4 miljoen of 71 procent minder dan vorig jaar, toen de specialist in draadloze communicatie nog hardware, namelijk USB-sticks, produceerde. "Het cijfer bevat niet de impact van de overeenkomst met Huawei, die woensdag werd aangekondigd", zo meldt Option donderdag.

Option liet vorig jaar de hardwaremarkt aan de Chinese concurrenten Huawei en ZTE, en focust sindsdien op software en diensten voor USB-sticks en inbouwmodules. Om zich op die transformatie te kunnen concentreren geeft de Leuvense onderneming enkel nog gedetailleerde resultaten na het tweede en het vierde kwartaal.

De kosten worden streng bewaakt, wat in het derde kwartaal resulteerde in een besparing van 7,9 miljoen euro. De cash-gerelateerde bedrijfskosten komen daardoor 38 procent lager uit dan vorig jaar.

Over de kaspositie wordt met geen woord gerept. Woensdag zag Option zijn geldzorgen op korte termijn van tafel geveegd dankzij de verkoop van zijn dochter M4S en een softwarelicentie aan zijn grootste rivaal, Huawei. Beide gaan ook samenwerken aan nieuwe draadloze breedbandoplossingen. Ze onderzoeken de oprichting van een gezamenlijk R&D-centrum in België.

Het vierde kwartaal belooft weinig beterschap, luidt het. Option herhaalt dat de tweede jaarhelft geen groei zal tonen tegenover de 30,9 miljoen euro omzet in de eerste zes maanden.

Option meldt ook dat Arnoud De Meyer uit de raad van bestuur is gestapt om voorzitter te worden van de Singapore Management University.

Dat is 25,4 miljoen of 71 procent minder dan vorig jaar, toen de specialist in draadloze communicatie nog hardware, namelijk USB-sticks, produceerde. "Het cijfer bevat niet de impact van de overeenkomst met Huawei, die woensdag werd aangekondigd", zo meldt Option donderdag. Option liet vorig jaar de hardwaremarkt aan de Chinese concurrenten Huawei en ZTE, en focust sindsdien op software en diensten voor USB-sticks en inbouwmodules. Om zich op die transformatie te kunnen concentreren geeft de Leuvense onderneming enkel nog gedetailleerde resultaten na het tweede en het vierde kwartaal. De kosten worden streng bewaakt, wat in het derde kwartaal resulteerde in een besparing van 7,9 miljoen euro. De cash-gerelateerde bedrijfskosten komen daardoor 38 procent lager uit dan vorig jaar. Over de kaspositie wordt met geen woord gerept. Woensdag zag Option zijn geldzorgen op korte termijn van tafel geveegd dankzij de verkoop van zijn dochter M4S en een softwarelicentie aan zijn grootste rivaal, Huawei. Beide gaan ook samenwerken aan nieuwe draadloze breedbandoplossingen. Ze onderzoeken de oprichting van een gezamenlijk R&D-centrum in België. Het vierde kwartaal belooft weinig beterschap, luidt het. Option herhaalt dat de tweede jaarhelft geen groei zal tonen tegenover de 30,9 miljoen euro omzet in de eerste zes maanden. Option meldt ook dat Arnoud De Meyer uit de raad van bestuur is gestapt om voorzitter te worden van de Singapore Management University.