Newpharma, de eerste online-apotheek van ons land, bedient voor het einde van dit jaar haar 200.000ste patiënt. Niet slecht voor een onderneming die nog maar vier jaar bestaat.

Nochtans is de aankoop van geneesmiddelen via het internet in ons land nog vrij beperkt. Zo bestelt slechts 6 procent van wie online koopt ook wel eens geneesmiddelen. "Dat maakt het groeipotentieel des te groter", glundert Olivier Mallue, managing partner van newpharma. De cijfers geven hem gelijk. De omzet van newpharma is vorig jaar met 72 procent gegroeid, terwijl de groeimarge van e-commerce in het algemeen in ons land beperkt bleef tot 22 procent.

Hoewel enkel de onlineverkoop van voorschriftvrije geneesmiddelen en parafarmaceutische producten in ons land toegestaan is, nadert de jaaromzet van newpharma intussen 10 miljoen euro. Dat is evenveel als de gemiddelde voorschriftvrije omzet van 39 apotheken.

Het bedrijf uit Luik heeft zowat de helft van de Belgische markt voor onlineverkoop van geneesmiddelen in handen. Newpharma haalt bijna 50 procent van zijn omzet in het buitenland, waarvan 12 procent in Nederland en 32 procent in Frankrijk. (R.B.)

Newpharma, de eerste online-apotheek van ons land, bedient voor het einde van dit jaar haar 200.000ste patiënt. Niet slecht voor een onderneming die nog maar vier jaar bestaat.Nochtans is de aankoop van geneesmiddelen via het internet in ons land nog vrij beperkt. Zo bestelt slechts 6 procent van wie online koopt ook wel eens geneesmiddelen. "Dat maakt het groeipotentieel des te groter", glundert Olivier Mallue, managing partner van newpharma. De cijfers geven hem gelijk. De omzet van newpharma is vorig jaar met 72 procent gegroeid, terwijl de groeimarge van e-commerce in het algemeen in ons land beperkt bleef tot 22 procent. Hoewel enkel de onlineverkoop van voorschriftvrije geneesmiddelen en parafarmaceutische producten in ons land toegestaan is, nadert de jaaromzet van newpharma intussen 10 miljoen euro. Dat is evenveel als de gemiddelde voorschriftvrije omzet van 39 apotheken. Het bedrijf uit Luik heeft zowat de helft van de Belgische markt voor onlineverkoop van geneesmiddelen in handen. Newpharma haalt bijna 50 procent van zijn omzet in het buitenland, waarvan 12 procent in Nederland en 32 procent in Frankrijk. (R.B.)