Nokia heeft dinsdag enkele nieuwe producten voorgesteld, waaronder de nieuwe N9-smartphone.

Met enkele nieuwe, goedkopere modellen mikt Nokia op consumenten in de opkomende markten en Azië. Onder meer in India en China zag de Finse gsm-fabrikant het afgelopen jaar marktaandeel verloren gaan, onder meer aan goedkope merkloze toestellen van kleinere Chinese producenten.

Met de nieuwe N9-smartphone gaat Nokia de concurrentie aan met smartphones van Apple en Google. Nokia staat erg onder druk op die smartphonemarkt.

MeeGo

De N9 beschikt over een 3,9-inch AMOLED-aanraakscherm, een opslagcapaciteit van 16 of 64 GB en een 8-mexapixel camera. Het toestel zal verkrijgbaar zijn in drie kleuren: zwart, cyaan en magenta.

De nieuwste smartphone in de N-reeks van Nokia is waarschijnlijk de laatste met het eigen besturingssysteem MeeGo. Het bedrijf stapt nu over Windows Phone van Microsoft.

De N9 zal later dit jaar te koop zijn. De precieze datum alsook de prijs van het toestel zijn nog niet gekend. (KVDA)

Nokia heeft dinsdag enkele nieuwe producten voorgesteld, waaronder de nieuwe N9-smartphone. Met enkele nieuwe, goedkopere modellen mikt Nokia op consumenten in de opkomende markten en Azië. Onder meer in India en China zag de Finse gsm-fabrikant het afgelopen jaar marktaandeel verloren gaan, onder meer aan goedkope merkloze toestellen van kleinere Chinese producenten. Met de nieuwe N9-smartphone gaat Nokia de concurrentie aan met smartphones van Apple en Google. Nokia staat erg onder druk op die smartphonemarkt. MeeGo De N9 beschikt over een 3,9-inch AMOLED-aanraakscherm, een opslagcapaciteit van 16 of 64 GB en een 8-mexapixel camera. Het toestel zal verkrijgbaar zijn in drie kleuren: zwart, cyaan en magenta. De nieuwste smartphone in de N-reeks van Nokia is waarschijnlijk de laatste met het eigen besturingssysteem MeeGo. Het bedrijf stapt nu over Windows Phone van Microsoft. De N9 zal later dit jaar te koop zijn. De precieze datum alsook de prijs van het toestel zijn nog niet gekend. (KVDA)