Ps_testware is één van de oudste Belgische softwarebedrijven die zich specifiek op testen en kwaliteitsborging toeleggen. De Nederlandse tak, opgericht in 1998, bleef het echter moeilijk hebben. In 2010 werden er al eens een 7-tal consultants en verkopers ontslagen. De bedrijfsrevisor maakte dat jaar al voorbehoud over de waardering van de Nederlandse belangen op de balans van ps_testware in België. Dat jaar was het verlies in Nederland 240.000 euro, na ongeveer 100.000 herstructureringskosten. Er waren voor 350.000 euro vorderingen op Nederland.

Het management heeft nu de handdoek in de ring gegooid. Volgens CEO Alain Bultink "door het recent mislopen van een aantal belangrijke opdrachten en door tegenvallende verkoopsvooruitzichten". Bij ps_testware Nederland werkten nog een 15-tal mensen.

In België, waar ps_testware nu een 50-tal mensen tewerkstelt, was er volgens Bultink "een duidelijke groei". Bij ps_testware SAS in Lille, 25 mensen, was er zelfs een verdubbeling van de omzet, volgens Bultink. Ook voor Frankrijk maakte de bedrijfsrevisor in 2010 voorbehoud, maar daar zijn de zaken op de goede weg.

Coralius floreert

De eveneens Leuvense softwaretester Coralius heeft intussen een schitterend 2011 achter de rug. Het bedrijf is in 2009 opgezet door oudgedienden van ps_testware en verdubbelde vorig jaar zijn omzet van 2,2 naar ruim 4,6 miljoen euro, zegt co-oprichter Nadine Pelicaen. "De winst voor financiële resultaten en belastingen (ebit) is 9 tot 10 procent. Die valt heel goed mee", zegt ze.
Het aantal werknemers is intussen van een dertigtal eind 2010 naar ruim 50 gestegen. Inclusief freelancers stelt Coralius nu ongeveer 56 mensen tewerk.

Nadine Pelicaen: "Bij de start in 2009 werkten onze meeste consultants in de financiële sector. De vraag is sindsdien zeer divers geworden. De energiesector doet het vrij goed. Eandis is waarschijnlijk onze grootste klant". (B.L).

Ps_testware is één van de oudste Belgische softwarebedrijven die zich specifiek op testen en kwaliteitsborging toeleggen. De Nederlandse tak, opgericht in 1998, bleef het echter moeilijk hebben. In 2010 werden er al eens een 7-tal consultants en verkopers ontslagen. De bedrijfsrevisor maakte dat jaar al voorbehoud over de waardering van de Nederlandse belangen op de balans van ps_testware in België. Dat jaar was het verlies in Nederland 240.000 euro, na ongeveer 100.000 herstructureringskosten. Er waren voor 350.000 euro vorderingen op Nederland. Het management heeft nu de handdoek in de ring gegooid. Volgens CEO Alain Bultink "door het recent mislopen van een aantal belangrijke opdrachten en door tegenvallende verkoopsvooruitzichten". Bij ps_testware Nederland werkten nog een 15-tal mensen. In België, waar ps_testware nu een 50-tal mensen tewerkstelt, was er volgens Bultink "een duidelijke groei". Bij ps_testware SAS in Lille, 25 mensen, was er zelfs een verdubbeling van de omzet, volgens Bultink. Ook voor Frankrijk maakte de bedrijfsrevisor in 2010 voorbehoud, maar daar zijn de zaken op de goede weg. Coralius floreert De eveneens Leuvense softwaretester Coralius heeft intussen een schitterend 2011 achter de rug. Het bedrijf is in 2009 opgezet door oudgedienden van ps_testware en verdubbelde vorig jaar zijn omzet van 2,2 naar ruim 4,6 miljoen euro, zegt co-oprichter Nadine Pelicaen. "De winst voor financiële resultaten en belastingen (ebit) is 9 tot 10 procent. Die valt heel goed mee", zegt ze. Het aantal werknemers is intussen van een dertigtal eind 2010 naar ruim 50 gestegen. Inclusief freelancers stelt Coralius nu ongeveer 56 mensen tewerk. Nadine Pelicaen: "Bij de start in 2009 werkten onze meeste consultants in de financiële sector. De vraag is sindsdien zeer divers geworden. De energiesector doet het vrij goed. Eandis is waarschijnlijk onze grootste klant". (B.L).