FFT, veertig medewerkers en bijna 5 miljoen euro omzet, ontwikkelt softwarepakketten voor akoestische simulatie. Het heeft ook een historische relatie met LMS. De oprichters, Jean-Louis Migeot en Jean-Pierre Coyette, verkochten in 1993 hun eerste bedrijf, Numerical Integration Technologies, aan de onderneming van Urbain Vandeurzen.

Migeot en Coyette namen in oktober Merodis, een kleine specialist in fusies & overnames, in de arm, eerst om een waardering te maken en later om de verkoop te helpen organiseren. In maart begon het verkoopproces. Op 6 september was de zaak rond. "Heel snel", zegt Thierry Hazevoets van Merodis.

Migeot: "Dit is een heel kleine markt. Buiten ons is er alleen nog LMS en het Franse ESI. Het is eigenlijk een Frans-Belgische technologie." FFT levert zijn software onder meer aan Sony, Bose en zowat alle producenten van vliegtuigmotoren.

Voor de verkoop zochten Merodis en FFT geen contact met rechtstreekse concurrenten. Ze klopten wél bij de grote systeemleveranciers aan. Wie precies belangstelling had, willen ze niet kwijt, maar het lijstje potentiële kandidaten was kort: hoofdzakelijk Dassault Systèmes, Altair, Ansys, Siemens en MSC.

Van MSC was al langer bekend dat het zich moest versterken in akoestiek. "De CEO is speciaal hiervoor drie keer naar België gereisd. Acht volle dagen", zegt Migeot. MSC behoort tot de Symphony Technology Group, die bij ons bekend is als de vorige eigenaar van Capco. MSC heeft geen filiaal in België. Omgekeerd had FFT wel een vestiging in Japan, maar een veel te zwakke aanwezigheid in Amerika en helemaal geen vestigingen in Brazilië, India en China.

Een overnameprijs is niet bekendgemaakt. Het is wel méér dan 10 miljoen euro. "Als je een bedrijf als dit voor maar twee keer de omzet verkoopt, heb je een heel slechte transactie gedaan", zegt Thierry Hazevoets van Merodis. (BL)

FFT, veertig medewerkers en bijna 5 miljoen euro omzet, ontwikkelt softwarepakketten voor akoestische simulatie. Het heeft ook een historische relatie met LMS. De oprichters, Jean-Louis Migeot en Jean-Pierre Coyette, verkochten in 1993 hun eerste bedrijf, Numerical Integration Technologies, aan de onderneming van Urbain Vandeurzen. Migeot en Coyette namen in oktober Merodis, een kleine specialist in fusies & overnames, in de arm, eerst om een waardering te maken en later om de verkoop te helpen organiseren. In maart begon het verkoopproces. Op 6 september was de zaak rond. "Heel snel", zegt Thierry Hazevoets van Merodis. Migeot: "Dit is een heel kleine markt. Buiten ons is er alleen nog LMS en het Franse ESI. Het is eigenlijk een Frans-Belgische technologie." FFT levert zijn software onder meer aan Sony, Bose en zowat alle producenten van vliegtuigmotoren. Voor de verkoop zochten Merodis en FFT geen contact met rechtstreekse concurrenten. Ze klopten wél bij de grote systeemleveranciers aan. Wie precies belangstelling had, willen ze niet kwijt, maar het lijstje potentiële kandidaten was kort: hoofdzakelijk Dassault Systèmes, Altair, Ansys, Siemens en MSC.Van MSC was al langer bekend dat het zich moest versterken in akoestiek. "De CEO is speciaal hiervoor drie keer naar België gereisd. Acht volle dagen", zegt Migeot. MSC behoort tot de Symphony Technology Group, die bij ons bekend is als de vorige eigenaar van Capco. MSC heeft geen filiaal in België. Omgekeerd had FFT wel een vestiging in Japan, maar een veel te zwakke aanwezigheid in Amerika en helemaal geen vestigingen in Brazilië, India en China. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt. Het is wel méér dan 10 miljoen euro. "Als je een bedrijf als dit voor maar twee keer de omzet verkoopt, heb je een heel slechte transactie gedaan", zegt Thierry Hazevoets van Merodis. (BL)