Telecomoperator Mobistar heeft de geconsolideerde nettowinst van de groep tijdens de eerste halfjaar met 20,1 procent zien afnemen, tot 92,9 miljoen euro. De totale geconsolideerde omzet klokte af op 802,5 miljoen euro, tegenover 819,9 miljoen euro tijdens het eerste halfjaar van 2011.

De winst voor belastingen, interest en waardeverminderingen (ebitda) daalde met 7,7 procent tot 249,7 miljoen euro. De resultaten zijn volgens Mobistar in lijn met de vooropgestelde verwachtingen.

De omzetdaling houdt volgens het telecombedrijf verband met de impact van de regelgeving en een daling van het belverkeer, en wordt gedeeltelijk gecompenseerd door een toename van de verkoop van handsets en de sterke toename van het gebruik van mobiele data.

De ebitda werden negatief beïnvloed door de daling van de mobiele terminatietarieven en de roamingtarieven, maar ook door een boekhoudkundige regularisatie van commerciële kortingen in het vooruitzicht van de nieuwe telecomwet.

De omzet uit telefonie van de Mobistar-groep kwam tijdens de eerste jaarhelft uit op 721,7 miljoen euro, tegenover 750,0 miljoen euro een jaar eerder. De verkoop van mobiele telefoons bleef, dankzij het succes van de smartphones, in de loop van het eerste halfjaar stijgen tot 80,8 miljoen euro. Dat stemt overeen met een toename met 15,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Mobistar bevestigt dinsdag zijn vooruitzichten voor het volledige boekjaar, met een lichte daling van de omzet tegenover 2011 (beperkt tot 2 procent), ebitda tussen 460 en 500 miljoen euro en een nettoresultaat tussen 170 en 195 miljoen euro.

In een reactie sturen beleggers het Mobistar-aandeel op Euronext Brussel omstreeks 10u30 ruim 8 procent lager tot 24,25 euro. (Belga/BO)

Telecomoperator Mobistar heeft de geconsolideerde nettowinst van de groep tijdens de eerste halfjaar met 20,1 procent zien afnemen, tot 92,9 miljoen euro. De totale geconsolideerde omzet klokte af op 802,5 miljoen euro, tegenover 819,9 miljoen euro tijdens het eerste halfjaar van 2011. De winst voor belastingen, interest en waardeverminderingen (ebitda) daalde met 7,7 procent tot 249,7 miljoen euro. De resultaten zijn volgens Mobistar in lijn met de vooropgestelde verwachtingen. De omzetdaling houdt volgens het telecombedrijf verband met de impact van de regelgeving en een daling van het belverkeer, en wordt gedeeltelijk gecompenseerd door een toename van de verkoop van handsets en de sterke toename van het gebruik van mobiele data. De ebitda werden negatief beïnvloed door de daling van de mobiele terminatietarieven en de roamingtarieven, maar ook door een boekhoudkundige regularisatie van commerciële kortingen in het vooruitzicht van de nieuwe telecomwet. De omzet uit telefonie van de Mobistar-groep kwam tijdens de eerste jaarhelft uit op 721,7 miljoen euro, tegenover 750,0 miljoen euro een jaar eerder. De verkoop van mobiele telefoons bleef, dankzij het succes van de smartphones, in de loop van het eerste halfjaar stijgen tot 80,8 miljoen euro. Dat stemt overeen met een toename met 15,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Mobistar bevestigt dinsdag zijn vooruitzichten voor het volledige boekjaar, met een lichte daling van de omzet tegenover 2011 (beperkt tot 2 procent), ebitda tussen 460 en 500 miljoen euro en een nettoresultaat tussen 170 en 195 miljoen euro. In een reactie sturen beleggers het Mobistar-aandeel op Euronext Brussel omstreeks 10u30 ruim 8 procent lager tot 24,25 euro. (Belga/BO)