Mobistar gaat vanaf 2014 meer besparen. Dat blijkt uit de resultaten over het eerste kwartaal van het telecombedrijf.

Mobistar wil 50 miljoen euro besparen in plaats van de geplande 30 miljoen euro. Met die 20 miljoen euro extra wil de telecomoperator de 'evolutie van de markt opvangen', luidt het.

In het eerste kwartaal realiseerde de Mobistar-groep een omzet van 393 miljoen euro. Dat 1,6 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst zakte met 7,9 procent tot 35,1 miljoen euro.

Mobistar zag het aantal klanten met 6,4 procent stijgen tot 4,45 miljoen, vooral dankzij de groei van de virtuele operatoren die gebruikmaken van het Mobistar-netwerk. Het aantal zogenaamde mvno-klanten steeg met 70 procent tot 973.937.

De verkoop van mobiele telefoons stemde in het eerste kwartaal van dit jaar overeen met 61,1 miljoen euro tegenover 41,1 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Die stijging is in de eerste plaats te danken aan het toenemend succes van de smartphones.(Belga/BO)

Mobistar gaat vanaf 2014 meer besparen. Dat blijkt uit de resultaten over het eerste kwartaal van het telecombedrijf.Mobistar wil 50 miljoen euro besparen in plaats van de geplande 30 miljoen euro. Met die 20 miljoen euro extra wil de telecomoperator de 'evolutie van de markt opvangen', luidt het.In het eerste kwartaal realiseerde de Mobistar-groep een omzet van 393 miljoen euro. Dat 1,6 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst zakte met 7,9 procent tot 35,1 miljoen euro. Mobistar zag het aantal klanten met 6,4 procent stijgen tot 4,45 miljoen, vooral dankzij de groei van de virtuele operatoren die gebruikmaken van het Mobistar-netwerk. Het aantal zogenaamde mvno-klanten steeg met 70 procent tot 973.937.De verkoop van mobiele telefoons stemde in het eerste kwartaal van dit jaar overeen met 61,1 miljoen euro tegenover 41,1 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Die stijging is in de eerste plaats te danken aan het toenemend succes van de smartphones.(Belga/BO)