De kans is daardoor miniem dat de veiling meer opbrengt dan de minimumprijs van 120 miljoen euro per vergunning. De licentie geldt 20 jaar.

Telecomtoezichthouder BIPT maakt pas op 8 oktober de namen van de kandidaten bekend. Hoogstwaarschijnlijk zijn dat Belgacom, Mobistar en BASE Company.

In de veronderstelling dat Belgacom, Mobistar en BASE Company de bieders zijn, heeft de vierde 3G-licentiehouder, Telenet Tecteo Bidco, geen belangstelling voor het spectrum. Telenet Tecteo Bidco heeft momenteel al problemen om de verplichtingen van zijn 3G-licentie na te komen. Een woordvoerder van Telenet was niet te bereiken.

Het geveilde spectrum van telkens 2 maal 10 Mhz is hoogst waardevol omdat het om frequenties gaat die vèr dragen en dus een snelle uitrol toelaten, ook in weinig bevolkte gebieden. Vroeger werden ze gebruikt voor analoge terrestriële televisie. In de toekomst zullen ze dienen voor 4G "LTE" diensten. De veiling begint op 12 november.

De kans is daardoor miniem dat de veiling meer opbrengt dan de minimumprijs van 120 miljoen euro per vergunning. De licentie geldt 20 jaar. Telecomtoezichthouder BIPT maakt pas op 8 oktober de namen van de kandidaten bekend. Hoogstwaarschijnlijk zijn dat Belgacom, Mobistar en BASE Company. In de veronderstelling dat Belgacom, Mobistar en BASE Company de bieders zijn, heeft de vierde 3G-licentiehouder, Telenet Tecteo Bidco, geen belangstelling voor het spectrum. Telenet Tecteo Bidco heeft momenteel al problemen om de verplichtingen van zijn 3G-licentie na te komen. Een woordvoerder van Telenet was niet te bereiken. Het geveilde spectrum van telkens 2 maal 10 Mhz is hoogst waardevol omdat het om frequenties gaat die vèr dragen en dus een snelle uitrol toelaten, ook in weinig bevolkte gebieden. Vroeger werden ze gebruikt voor analoge terrestriële televisie. In de toekomst zullen ze dienen voor 4G "LTE" diensten. De veiling begint op 12 november.