Met het opstarten van een nieuwssite wil Microsoft een punt zetten achter de joint-venture met NBC, die tot gisteren de enige toeleverancier van nieuws was voor de website msn.com. Zondag werd door NBC het nieuwe NBCnews.com gelanceerd.

Microsoft van zijn kant wil zijn klanten op een innovatieve manier van nieuws voorzien, aldus de directeur van msn.com, Bob Visse. "Dat is lastig als je een exclusief contract hebt met één nieuwsleverancier," aldus Visse. Hij bevestigde dat Microsoft momenteel mensen werft voor een eigen nieuwsorganisatie, die later dit jaar actief moet worden.

Zowel NBC als Microsoft wil via het ontmantelen van het partnership volledige controle over de digitalisering van het nieuws, aangezien het internet aan belang wint binnen hun businessmodel. De 50-50 joint venture tussen Microsoft en NBCUniversal, die16 jaar geleden werd opgestart, verbond de multimediale content van NBC News met de technologische expertise van Microsoft. (Belga/BO)

Met het opstarten van een nieuwssite wil Microsoft een punt zetten achter de joint-venture met NBC, die tot gisteren de enige toeleverancier van nieuws was voor de website msn.com. Zondag werd door NBC het nieuwe NBCnews.com gelanceerd. Microsoft van zijn kant wil zijn klanten op een innovatieve manier van nieuws voorzien, aldus de directeur van msn.com, Bob Visse. "Dat is lastig als je een exclusief contract hebt met één nieuwsleverancier," aldus Visse. Hij bevestigde dat Microsoft momenteel mensen werft voor een eigen nieuwsorganisatie, die later dit jaar actief moet worden.Zowel NBC als Microsoft wil via het ontmantelen van het partnership volledige controle over de digitalisering van het nieuws, aangezien het internet aan belang wint binnen hun businessmodel. De 50-50 joint venture tussen Microsoft en NBCUniversal, die16 jaar geleden werd opgestart, verbond de multimediale content van NBC News met de technologische expertise van Microsoft. (Belga/BO)