Eind vorig jaar liet de zakenkrant De Tijd al verstaan dat Materialise beursplannen koesterde, maar dat bericht werd door CEO Vancraen later ontkend noch bevestigd.

Vandaag blijkt uit een document op de website van de Amerikaanse beurswaakhond SEC dat Materialise uiteindelijk dan toch een beursintroductiedossier heeft ingediend.

Materialise zelf laat woensdag in een persbericht weten dat de aandelen uitsluitend op de Amerikaanse markt worden aangeboden. Belgische particuliere beleggers zullen dus geen aandelen van het Leuvense technologiebedrijf kunnen kopen. Hoeveel aandelen er worden aangeboden en tegen welke prijs is op dit moment niet bekend.

De operatie wordt begeleid door de banken Piper Jaffray en Credit Suisse in samenwerking met BB&T Capital Markets, Janney Montgomery Scott, Stephens Inc. en KBC Securities.

Het Leuvense technologiebedrijf, dat in 1990 werd opgericht, telt25 jaar later ruim 900 werknemers. In 2013 werd een een winst van 3,4 miljoen euro geboekt . (BO)

Eind vorig jaar liet de zakenkrant De Tijd al verstaan dat Materialise beursplannen koesterde, maar dat bericht werd door CEO Vancraen later ontkend noch bevestigd.Vandaag blijkt uit een document op de website van de Amerikaanse beurswaakhond SEC dat Materialise uiteindelijk dan toch een beursintroductiedossier heeft ingediend. Materialise zelf laat woensdag in een persbericht weten dat de aandelen uitsluitend op de Amerikaanse markt worden aangeboden. Belgische particuliere beleggers zullen dus geen aandelen van het Leuvense technologiebedrijf kunnen kopen. Hoeveel aandelen er worden aangeboden en tegen welke prijs is op dit moment niet bekend.De operatie wordt begeleid door de banken Piper Jaffray en Credit Suisse in samenwerking met BB&T Capital Markets, Janney Montgomery Scott, Stephens Inc. en KBC Securities. Het Leuvense technologiebedrijf, dat in 1990 werd opgericht, telt25 jaar later ruim 900 werknemers. In 2013 werd een een winst van 3,4 miljoen euro geboekt . (BO)