Nu al domineren de Aziatische en Afrikaanse delegaties de topconferentie. Azië telt nu 46 procent van de ongeveer 4 miljard mobiele gebruikers, met een vier-vijf keer grotere groei dan de West-Europa. Afrika telt 10 procent van de gebruikers en groeit 30 tot 40 procent.

Leuvenaar Maarten Van Laere heeft zijn zinnen al langer op die continenten gezet. Zijn Serverscheck monitoring module was oorspronkelijk ontworpen om de vitale functies van servers in datacenters te bewaken. Nu verkoopt hij ze voor de bewaking van basisstations.

Azië en Afrika

Zijn heetste prospecten zitten in Indonesië, Thailand en India. Van Laere: "Het is even moeilijk om in die landen een verkoop te sluiten als hier, maar de volumes zijn zoveel groter. India zal tegen 2015 een half miljoen basisstations tellen".

Waalse bedrijven krijgen hun stand gratis van de Waalse exportpromotor Awex. Van Laere betaalt Flanders Investment & Trade 1900 euro voor zijn minieme 'product sample booth'.

Hij is de enige op de Belgische stand die hostessen inhuurt om voorbijgangers aan te spreken. De twee Catalaanse meisjes delen feloranje katoenen draagtassen uit met het Serverscheck logo op.

"De hostessen kosten 17 euro per uur, de zakken 17 dollarcent per stuk. Dat is een extra uitgave van 800 euro voor de beurs, maar elke dag krijg je extra contacten binnen", zegt Van Laere. "Zelfs al levert dat geen verkoop op, je leert veel van de vragen van die bezoekers. Ze helpen u uw product te verbeteren en nieuwe toepassingen te vinden".

Vliegtuig op naar Afrika

Straks is Van Laere thuis voor de eerste schooldag van zijn oudste dochter. Daarna vertrekt hij richting Afrika. "Je moet op dat vliegtuig durven stappen. Zij komen niet naar u".

Serverscheck is een micro-onderneming met contactpunten in Montreal, Brussel en Singapore. Behalve de verkoop wordt letterlijk alles uitbesteed.

Nu al domineren de Aziatische en Afrikaanse delegaties de topconferentie. Azië telt nu 46 procent van de ongeveer 4 miljard mobiele gebruikers, met een vier-vijf keer grotere groei dan de West-Europa. Afrika telt 10 procent van de gebruikers en groeit 30 tot 40 procent. Leuvenaar Maarten Van Laere heeft zijn zinnen al langer op die continenten gezet. Zijn Serverscheck monitoring module was oorspronkelijk ontworpen om de vitale functies van servers in datacenters te bewaken. Nu verkoopt hij ze voor de bewaking van basisstations.Azië en AfrikaZijn heetste prospecten zitten in Indonesië, Thailand en India. Van Laere: "Het is even moeilijk om in die landen een verkoop te sluiten als hier, maar de volumes zijn zoveel groter. India zal tegen 2015 een half miljoen basisstations tellen". Waalse bedrijven krijgen hun stand gratis van de Waalse exportpromotor Awex. Van Laere betaalt Flanders Investment & Trade 1900 euro voor zijn minieme 'product sample booth'. Hij is de enige op de Belgische stand die hostessen inhuurt om voorbijgangers aan te spreken. De twee Catalaanse meisjes delen feloranje katoenen draagtassen uit met het Serverscheck logo op. "De hostessen kosten 17 euro per uur, de zakken 17 dollarcent per stuk. Dat is een extra uitgave van 800 euro voor de beurs, maar elke dag krijg je extra contacten binnen", zegt Van Laere. "Zelfs al levert dat geen verkoop op, je leert veel van de vragen van die bezoekers. Ze helpen u uw product te verbeteren en nieuwe toepassingen te vinden".Vliegtuig op naar AfrikaStraks is Van Laere thuis voor de eerste schooldag van zijn oudste dochter. Daarna vertrekt hij richting Afrika. "Je moet op dat vliegtuig durven stappen. Zij komen niet naar u". Serverscheck is een micro-onderneming met contactpunten in Montreal, Brussel en Singapore. Behalve de verkoop wordt letterlijk alles uitbesteed.