De omzet van Google verhoogde tot 8,58 miljard dollar in het eerste kwartaal. Een jaar eerder was dat nog 6,78 miljard. De nettowinst bedraagt 2,3 miljard euro, een stijging van 18 procent.

De operationele kosten stegen echter met 54 procent. Google is bezig zich te heroriënteren. Recent maakte ex-topman Eric Schmidt plaats voor Google-stichter Larry Page. Page wil dat Google zich alsnog kan opwerpen tot een grote speler op het vlak van social media.

De internetgigant moet nu in deze sector bedrijven zoals Facebook en Twitter laten voorgaan. Google blijft dominant in de markt van zoekadvertenties, maar adverteerders lonken nu meer naar social media. Zo haalde Facebook afgelopen jaar 1 banner-advertentie op 3 binnen in de Verenigde Staten.

De forse kostenstijging is het gevolg van een agressieve overname- en investeringspolitiek en personeelsbeleid. Zo kregen alle werknemers van Google een opslag van 10 procent. (SF)

De omzet van Google verhoogde tot 8,58 miljard dollar in het eerste kwartaal. Een jaar eerder was dat nog 6,78 miljard. De nettowinst bedraagt 2,3 miljard euro, een stijging van 18 procent. De operationele kosten stegen echter met 54 procent. Google is bezig zich te heroriënteren. Recent maakte ex-topman Eric Schmidt plaats voor Google-stichter Larry Page. Page wil dat Google zich alsnog kan opwerpen tot een grote speler op het vlak van social media. De internetgigant moet nu in deze sector bedrijven zoals Facebook en Twitter laten voorgaan. Google blijft dominant in de markt van zoekadvertenties, maar adverteerders lonken nu meer naar social media. Zo haalde Facebook afgelopen jaar 1 banner-advertentie op 3 binnen in de Verenigde Staten. De forse kostenstijging is het gevolg van een agressieve overname- en investeringspolitiek en personeelsbeleid. Zo kregen alle werknemers van Google een opslag van 10 procent. (SF)