Keyware maakt werk van de beloofde internationale expansie. In Duitsland start het betaaldiensten later dit jaar de volle dochter Keyware Transactions & Processing GmbH, met zetel in Freiburg en bijkantoor in Keulen.

In Duitsland is cash nog populair. "Nog meer dan de helft van de Duitse handelaren krijgt zijn omzet binnen in de vorm van biljetten en munten", verwijst Keyware naar een studie van Handelsverband Deutschland.

Volgens statistieken van de Europese Centrale Bank had Duitsland eind 2014 ruim 880.000 betaalterminals. Dat aantal stijgt enkele procenten per jaar. Duitsland telt daarmee 35 procent minder terminals per hoofd van de bevolking dan België. Volgens Keyware hebben 400.000 potentiële klanten in Duitsland nog helemaal geen terminal.

"We willen de Duitsers helpen afstappen van cash", laat CEO Stéphane Vandervelde van Keyware met typische ambitie weten.

Keyware kan in Duitsland verder samenwerken met zijn betaalterminalleveranciers Ingenico en Worldline en hoopt door de hogere omzet betere contractvoorwaarden te bedingen. Het Duitse filiaal zal instaan voor marketing, administratie en technische ondersteuning. De installaties zullen worden uitgevoerd door een technische partner.

Volgens een recent rapport van Arrowhead zal Keyware eind dit jaar 18.600 tot 18.900 terminals hebben uitstaan in België.

Het beursgenoteerde bedrijf was eind 2015 voor ongeveer 47 procent in handen van een holding van Guido Van de Schueren. Bijna 5,7 procent zat bij Stéphane Vandervelde.

Keyware maakt werk van de beloofde internationale expansie. In Duitsland start het betaaldiensten later dit jaar de volle dochter Keyware Transactions & Processing GmbH, met zetel in Freiburg en bijkantoor in Keulen. In Duitsland is cash nog populair. "Nog meer dan de helft van de Duitse handelaren krijgt zijn omzet binnen in de vorm van biljetten en munten", verwijst Keyware naar een studie van Handelsverband Deutschland. Volgens statistieken van de Europese Centrale Bank had Duitsland eind 2014 ruim 880.000 betaalterminals. Dat aantal stijgt enkele procenten per jaar. Duitsland telt daarmee 35 procent minder terminals per hoofd van de bevolking dan België. Volgens Keyware hebben 400.000 potentiële klanten in Duitsland nog helemaal geen terminal. "We willen de Duitsers helpen afstappen van cash", laat CEO Stéphane Vandervelde van Keyware met typische ambitie weten. Keyware kan in Duitsland verder samenwerken met zijn betaalterminalleveranciers Ingenico en Worldline en hoopt door de hogere omzet betere contractvoorwaarden te bedingen. Het Duitse filiaal zal instaan voor marketing, administratie en technische ondersteuning. De installaties zullen worden uitgevoerd door een technische partner.Volgens een recent rapport van Arrowhead zal Keyware eind dit jaar 18.600 tot 18.900 terminals hebben uitstaan in België. Het beursgenoteerde bedrijf was eind 2015 voor ongeveer 47 procent in handen van een holding van Guido Van de Schueren. Bijna 5,7 procent zat bij Stéphane Vandervelde.