De betaalterminalverhuurder was niet zo lang geleden een paria op de Brusselse beurs. Dat verandert snel. In de jongste zes maanden is de koers van het aandeel met 142 procent gestegen. De beurskapitalisatie bedraagt nu 40 miljoen euro, meer dan drie keer de omzet van 2015.

De cijfers over 2015 tonen een nettowinst van 5,3 miljoen euro of een nettowinstmarge van meer dan 42 procent. Een deel van dat getal is boekhoudkundig, geeft CEO Stéphane Vandervelde ruiterlijk toe. Volgens de IFRS-boekhoudregels moet Keyware zijn aanzienlijke aftrekbare verliezen activeren. Dat zorgt voor een extra winst van netto 1,26 miljoen aan belastingopbrengsten. "De echte winst is de winst voor belastingen", onderstreept Vandervelde. Dat is nog altijd een forse 4 miljoen euro.

De omzet steeg met 28,5 procent tot 12,5 miljoen euro. Keyware tekende een recordaantal nieuwe contracten. GlobalPay, waarvan Keyware vorig jaar de activa overnam voor 445.000 euro, bracht 850.000 extra omzet binnen en 450.000 euro extra nettowinst. Driekwart van de overgenomen contracten was eind 2015 nog actief.

De nettokasstroom van Keyware bedroeg 7 miljoen euro, een verbetering met 146 procent.

Het bedrijf betaalt in versneld tempo zijn overblijvende schulden terug aan de banken en referentieaandeelhouders. Eind 2015 waren schulden minder dan 18 procent van de balans. "Over twee jaar zijn we schuldenvrij", voorspelt Vandervelde.

Keyware boekt zijn opmerkelijke resultaten in een markt voor betaaldiensten die volop in beweging is, met een verscherpte concurrentie. "Willen wij verkopen? Integendeel, wij willen zelf overnames doen, ook in het buitenland", verzekert Vandervelde.

Keyware is voor46 procent in handen van serieel entrepreneur Guido Van Der Schueren, beter bekend als investeerder in softwarebedrijven.

De betaalterminalverhuurder was niet zo lang geleden een paria op de Brusselse beurs. Dat verandert snel. In de jongste zes maanden is de koers van het aandeel met 142 procent gestegen. De beurskapitalisatie bedraagt nu 40 miljoen euro, meer dan drie keer de omzet van 2015. De cijfers over 2015 tonen een nettowinst van 5,3 miljoen euro of een nettowinstmarge van meer dan 42 procent. Een deel van dat getal is boekhoudkundig, geeft CEO Stéphane Vandervelde ruiterlijk toe. Volgens de IFRS-boekhoudregels moet Keyware zijn aanzienlijke aftrekbare verliezen activeren. Dat zorgt voor een extra winst van netto 1,26 miljoen aan belastingopbrengsten. "De echte winst is de winst voor belastingen", onderstreept Vandervelde. Dat is nog altijd een forse 4 miljoen euro.De omzet steeg met 28,5 procent tot 12,5 miljoen euro. Keyware tekende een recordaantal nieuwe contracten. GlobalPay, waarvan Keyware vorig jaar de activa overnam voor 445.000 euro, bracht 850.000 extra omzet binnen en 450.000 euro extra nettowinst. Driekwart van de overgenomen contracten was eind 2015 nog actief. De nettokasstroom van Keyware bedroeg 7 miljoen euro, een verbetering met 146 procent.Het bedrijf betaalt in versneld tempo zijn overblijvende schulden terug aan de banken en referentieaandeelhouders. Eind 2015 waren schulden minder dan 18 procent van de balans. "Over twee jaar zijn we schuldenvrij", voorspelt Vandervelde. Keyware boekt zijn opmerkelijke resultaten in een markt voor betaaldiensten die volop in beweging is, met een verscherpte concurrentie. "Willen wij verkopen? Integendeel, wij willen zelf overnames doen, ook in het buitenland", verzekert Vandervelde. Keyware is voor46 procent in handen van serieel entrepreneur Guido Van Der Schueren, beter bekend als investeerder in softwarebedrijven.