Op het Mobile World Congress in Barcelona liet Virginia 'Ginni' Rometty, de chief executive officer (CEO) van IBM, geen seconde onverlet om IBM af te schilderen als dé vernieuwer in gegevensanalyse. De uitsmijter was het startschot voor een wedstrijd om mobiele toepassingen te ontwikkelen voor het kennissysteem Watson.

Watson, de zelflerende supercomputer is bekend sinds 2011, toen hij het televisiespel Jeopardy! won tegen twee gehaaide quiz-spelers. IBM heeft er in januari een afzonderlijke divisie over opgezet, een investering van 1 miljard dollar en duizenden personeelsleden. Rometty noemt Watson een "corpus van informatie", waarop dienstverleners in de gezondheidszorg, verzekeringen, retail, reizen en - uiteraard - telecom een beroep kunnen doen.

In de IBM Watson Mobile Developer Challenge krijgen ontwikkelaars 3 maanden om met originele toepassingen te komen voor de denkkracht van Watson. De drie winnaars krijgen toegang tot de Watson-expertise. IBM zal hen zaaigeld geven om hun bedrijven te starten en hen helpen met de commercialisering en vermarkting van hun toepassing. "Doe eens iets leuk. Daag de wereld uit over wat mogelijk is", gooide Ginni Rometty in het publiek. De aanvragen stromen al binnen.

Op het Mobile World Congress in Barcelona liet Virginia 'Ginni' Rometty, de chief executive officer (CEO) van IBM, geen seconde onverlet om IBM af te schilderen als dé vernieuwer in gegevensanalyse. De uitsmijter was het startschot voor een wedstrijd om mobiele toepassingen te ontwikkelen voor het kennissysteem Watson. Watson, de zelflerende supercomputer is bekend sinds 2011, toen hij het televisiespel Jeopardy! won tegen twee gehaaide quiz-spelers. IBM heeft er in januari een afzonderlijke divisie over opgezet, een investering van 1 miljard dollar en duizenden personeelsleden. Rometty noemt Watson een "corpus van informatie", waarop dienstverleners in de gezondheidszorg, verzekeringen, retail, reizen en - uiteraard - telecom een beroep kunnen doen. In de IBM Watson Mobile Developer Challenge krijgen ontwikkelaars 3 maanden om met originele toepassingen te komen voor de denkkracht van Watson. De drie winnaars krijgen toegang tot de Watson-expertise. IBM zal hen zaaigeld geven om hun bedrijven te starten en hen helpen met de commercialisering en vermarkting van hun toepassing. "Doe eens iets leuk. Daag de wereld uit over wat mogelijk is", gooide Ginni Rometty in het publiek. De aanvragen stromen al binnen.