Ecadis, de vennootschap achter de online verkoper van tweedehandswagens CarsOnTheWeb, krijgt er nieuwe aandeelhouders bij. ING Activator Fund, ARK-Angels Fund en Guido Beazar brengen samen met bestaande aandeelhouders 1,725 miljoen euro in.

COTW heeft vandaag 4 vestigingen in Europa en verkoopt zowat 12.000 tweedehandswagens per jaar aan professionele autohandelaren.

Het bedrijf startte in 2005 en kende een moeilijker periode in 2007 en 2008. In 2009 werd de geconsolideerde bedrijfskasstroom licht positief en dit jaar komt hij uit op 1,1 miljoen euro, voorspelt CEO Johan Meyssen.

"We hebben onze structuur geprofessionaliseerd. In combinatie met de groei zorgde dat voor een eerste rentabiliteit in 2009 en een belangrijker rentabiliteit in 2010", zegt Meyssen. Het bedrijf mikt nu op een verdrievoudiging van het aantal verkochte wagens tegen 2015. De kapitaalverhoging moet de marktontwikkeling en de schaling van de IT-infrastructuur ondersteunen.

COTW verkoopt onder meer auto's die einde contract zijn bij leasingmaatschappijen. ING Car Lease is één van hun leveranciers.

Met de kapitaalverhoging komen er ook twee nieuwe figuren in de raad van bestuur: Alain Vervaet (ING Lease) en Arkafund-voorzitter Luc De Vos.

De oude aandeelhouders blijven. Dat zijn onder meer Steven Lismont (CarConnex), Frank Tans (Bruvaco), Luc De Vos, Hugo Levecke (een voormalig topman van Leaseplan), het management en enkele privé-personen. Levecke blijft voorzitter.

Na de kapitaalverhoging en de jaarafsluiting zal het eigen vermogen van Ecadis ongeveer 2,5 miljoen bedragen. Eind 2009 was het eigen vermogen nog 133.000 euro negatief. Het kapitaal was toen 1,16 miljoen.

Ecadis, de vennootschap achter de online verkoper van tweedehandswagens CarsOnTheWeb, krijgt er nieuwe aandeelhouders bij. ING Activator Fund, ARK-Angels Fund en Guido Beazar brengen samen met bestaande aandeelhouders 1,725 miljoen euro in. COTW heeft vandaag 4 vestigingen in Europa en verkoopt zowat 12.000 tweedehandswagens per jaar aan professionele autohandelaren. Het bedrijf startte in 2005 en kende een moeilijker periode in 2007 en 2008. In 2009 werd de geconsolideerde bedrijfskasstroom licht positief en dit jaar komt hij uit op 1,1 miljoen euro, voorspelt CEO Johan Meyssen. "We hebben onze structuur geprofessionaliseerd. In combinatie met de groei zorgde dat voor een eerste rentabiliteit in 2009 en een belangrijker rentabiliteit in 2010", zegt Meyssen. Het bedrijf mikt nu op een verdrievoudiging van het aantal verkochte wagens tegen 2015. De kapitaalverhoging moet de marktontwikkeling en de schaling van de IT-infrastructuur ondersteunen. COTW verkoopt onder meer auto's die einde contract zijn bij leasingmaatschappijen. ING Car Lease is één van hun leveranciers. Met de kapitaalverhoging komen er ook twee nieuwe figuren in de raad van bestuur: Alain Vervaet (ING Lease) en Arkafund-voorzitter Luc De Vos. De oude aandeelhouders blijven. Dat zijn onder meer Steven Lismont (CarConnex), Frank Tans (Bruvaco), Luc De Vos, Hugo Levecke (een voormalig topman van Leaseplan), het management en enkele privé-personen. Levecke blijft voorzitter. Na de kapitaalverhoging en de jaarafsluiting zal het eigen vermogen van Ecadis ongeveer 2,5 miljoen bedragen. Eind 2009 was het eigen vermogen nog 133.000 euro negatief. Het kapitaal was toen 1,16 miljoen.