Motorola telt in totaal 20.000 werknemers. Met 4.000 banen sneuvelt 20 procent van het personeelsbestand, waarvan een derde in de Verenigde Staten. Ook aan de top van het bedrijf wordt stevig gesnoeid: 40 procent van het management moet opstappen. De aangekondigde herstructurering heeft wereldwijd de sluiting van een derde van de 94 kantoren tot gevolg.

Google-baas Larry Page, die vorig jaar aan het hoofd kwam te staan van de meest populaire zoekmachine ter wereld, betaalde in mei vorig jaar 12,5 miljard dollar voor Motorola. Met Motorola wil Google de concurrentiestrijd aangaan met Apple.

Dankzij de overname van Motorola kreeg Google een schat van ruim 17.000 patenten in handen, terwijl de mobiele Android-software steeds meer aan populariteit won. Motorola en andere fabrikanten van handsets die Android gebruiken - zoals Samsung Electronics Co en HTC Corp - zijn verwikkeld in een bikkelharde juridische strijd over het gebruik van de technologie in de apparaten.

Android heeft zich ontwikkeld tot het populairste besturingssysteem op smartphones, met een aandeel van 68 procent wereldwijd, aldus marktonderzoeker IDC.

Het is nu de bedoeling dat Motorola zich terugtrekt uit markten die niet rendabel zijn, dat de apparatuur goedkoper wordt geproduceerd en er minder modellen worden gelanceerd, aldus Motorola-topman Dennis Woodside. (Bloomberg/BO)

Motorola telt in totaal 20.000 werknemers. Met 4.000 banen sneuvelt 20 procent van het personeelsbestand, waarvan een derde in de Verenigde Staten. Ook aan de top van het bedrijf wordt stevig gesnoeid: 40 procent van het management moet opstappen. De aangekondigde herstructurering heeft wereldwijd de sluiting van een derde van de 94 kantoren tot gevolg.Google-baas Larry Page, die vorig jaar aan het hoofd kwam te staan van de meest populaire zoekmachine ter wereld, betaalde in mei vorig jaar 12,5 miljard dollar voor Motorola. Met Motorola wil Google de concurrentiestrijd aangaan met Apple.Dankzij de overname van Motorola kreeg Google een schat van ruim 17.000 patenten in handen, terwijl de mobiele Android-software steeds meer aan populariteit won. Motorola en andere fabrikanten van handsets die Android gebruiken - zoals Samsung Electronics Co en HTC Corp - zijn verwikkeld in een bikkelharde juridische strijd over het gebruik van de technologie in de apparaten.Android heeft zich ontwikkeld tot het populairste besturingssysteem op smartphones, met een aandeel van 68 procent wereldwijd, aldus marktonderzoeker IDC. Het is nu de bedoeling dat Motorola zich terugtrekt uit markten die niet rendabel zijn, dat de apparatuur goedkoper wordt geproduceerd en er minder modellen worden gelanceerd, aldus Motorola-topman Dennis Woodside. (Bloomberg/BO)