Dat startte een jaar geleden en biedt kleine ondernemingen de kans om twee jaar lang gratis een site op het internet te hebben.

Google registreerde de stek uwzaakverdientonline.be vorig jaar al op Wapenstilstandsdag. Het concept heeft alle kenmerken van een Google-aanval op concurrenten als Facebook en Truvo, bekend van de goudengids.be.

Truvo lanceerde in 2008 al MySite (25.000 betalende websites volgens een persmededeling begin dit jaar) en vorig jaar de lokale sociale en advertentiesite Sayso.be. Er zijn ook Truvo-apps om mobiel gebruik te vergemakkelijken. Tot nog toe kunnen al die initiatieven het omzetverlies van de papieren versie op korte termijn niet goedmaken. Binnenkort komt Truvo met een nieuwe versie van de goudengids-site.

"Het idee van 'Uw Zaak Verdient Online' is om België weer aan de kop te krijgen van de interneteconomie", zegt Anoek Eckhardt, public affairs manager van Google Benelux. "Truvo en alle andere aanbieders van onlinetools zijn complementair". Zij verwacht dat Truvo zich zal aansluiten bij het initiatief.

Truvo was dinsdag nog niet op de hoogte van het initiatief. In een eerste reactie zegt vice-president New Media Edwin Hardy van Truvo: "In principe steunen we elk initiatief om de lokale bedrijvenmarkt aan te wakkeren. Direct of indirect zullen we daar de vruchten van plukken."

B.L.

Dat startte een jaar geleden en biedt kleine ondernemingen de kans om twee jaar lang gratis een site op het internet te hebben.Google registreerde de stek uwzaakverdientonline.be vorig jaar al op Wapenstilstandsdag. Het concept heeft alle kenmerken van een Google-aanval op concurrenten als Facebook en Truvo, bekend van de goudengids.be. Truvo lanceerde in 2008 al MySite (25.000 betalende websites volgens een persmededeling begin dit jaar) en vorig jaar de lokale sociale en advertentiesite Sayso.be. Er zijn ook Truvo-apps om mobiel gebruik te vergemakkelijken. Tot nog toe kunnen al die initiatieven het omzetverlies van de papieren versie op korte termijn niet goedmaken. Binnenkort komt Truvo met een nieuwe versie van de goudengids-site. "Het idee van 'Uw Zaak Verdient Online' is om België weer aan de kop te krijgen van de interneteconomie", zegt Anoek Eckhardt, public affairs manager van Google Benelux. "Truvo en alle andere aanbieders van onlinetools zijn complementair". Zij verwacht dat Truvo zich zal aansluiten bij het initiatief. Truvo was dinsdag nog niet op de hoogte van het initiatief. In een eerste reactie zegt vice-president New Media Edwin Hardy van Truvo: "In principe steunen we elk initiatief om de lokale bedrijvenmarkt aan te wakkeren. Direct of indirect zullen we daar de vruchten van plukken." B.L.