De mobiele versie van Chrome is onmiddellijk beschikbaar, al moet er meteen worden bij verteld dat de app enkel werkt in Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), de nieuwste versie van het besturingssysteem van Google. Momenteel werkt slechts 1 procent van alle Androidgebruikers met die nieuwste versie.

Het ziet er ook naar uit dat Chrome niet beschikbaar komt voor eerdere Androidversies (Honeycomb, Gingerbread).

"Net zoals de desktopversie van Chrome is ook de mobiele versie gericht op snelheid en eenvoud," zegt Google. "Er is ook de mogelijkheid om te synchroniseren met de desktopversie, waardoor een naadloze, persoonlijke browse-ervaring tussen de verschillende apparaten ontstaat." Gebruikers kunnen bijgevolg automatisch hun instellingen en favorieten overzetten op hun mobiele Chrome-browser.

Andere gelijkenissen met de desktopversie zijn de verschillende tabbladen en de mogelijkheid om vanuit de adresbalk zoekopdrachten uit te voeren.

Google Chrome wint snel aan populariteit. Volgens onderzoeksbureau Statcounter verdrong Chrome eind vorig jaar Firefox van Mozilla van de tweede plaats op de ranglijst van meest gebruikte webbrowsers. (KVDA)

De mobiele versie van Chrome is onmiddellijk beschikbaar, al moet er meteen worden bij verteld dat de app enkel werkt in Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), de nieuwste versie van het besturingssysteem van Google. Momenteel werkt slechts 1 procent van alle Androidgebruikers met die nieuwste versie. Het ziet er ook naar uit dat Chrome niet beschikbaar komt voor eerdere Androidversies (Honeycomb, Gingerbread). "Net zoals de desktopversie van Chrome is ook de mobiele versie gericht op snelheid en eenvoud," zegt Google. "Er is ook de mogelijkheid om te synchroniseren met de desktopversie, waardoor een naadloze, persoonlijke browse-ervaring tussen de verschillende apparaten ontstaat." Gebruikers kunnen bijgevolg automatisch hun instellingen en favorieten overzetten op hun mobiele Chrome-browser. Andere gelijkenissen met de desktopversie zijn de verschillende tabbladen en de mogelijkheid om vanuit de adresbalk zoekopdrachten uit te voeren. Google Chrome wint snel aan populariteit. Volgens onderzoeksbureau Statcounter verdrong Chrome eind vorig jaar Firefox van Mozilla van de tweede plaats op de ranglijst van meest gebruikte webbrowsers. (KVDA)