Het Mechelse telecombedrijf tekt zich dus terug uit de race om Base, meldt een woordvoerder maandag. Behalve Telenet waren ook De Persgroep en investeringsgroepen Cinven, Blackstone en Providence Equity Partner in de running voor een overname. Naar verluidt rekent KPN erop 1,4 tot 1,7 miljard euro te ontvangen voor het rendabele Base.

Dat de Mechelse kabelgroep uiteindelijk toch niet dingt naar de hand van Base is enigszins verrassend, aangezien Base voor Telenet een interessante optie leek. Telenet beschikt namelijk wel over een vast netwerk om tv, internet en telefonie aan te bieden, maar niet over een mobiel netwerk. Het telecombedrijf heeft wel een 3G-licentie om een eigen netwerk uit te bouwen, maar dat blijkt erg duur.

Naast de biedprijs hebben 'verschillende elementen' meegespeeld in de afweging, verduidelijkt Vincent Bruyneel, hoofd Investor Relations & Corporate Communication. Telenet mikt niet langer op een overname, maar gaat zich voortaan focussen op 'partnerships' voor het mobiele netwerk. De samenwerking met Mobistar voor het mobiele netwerk is bovendien recentelijk nog verlengd voor vijf jaar.

Schuldgraad

Telenet maakt maandag ook bekend dat het zijn schuldgraad, de verhouding tussen de nettoschuld en de ebitda op jaarbasis, wil optrekken tot 4,5 keer de ebitda. Het bedrijf wil profiteren van gunstige omstandigheden op de kredietmarkten om 700 miljoen euro bijkomende schuld aan te gaan. Dat betekent dat Telenet eigen aandelen zal inkopen via een vrijwillig openbaar bod. Vervolgens zullen de ingekochte eigen aandelen worden vernietigd om 'verder een duurzaam aandeelhoudersrendement te kunnen bieden', aldus CEO Duco Sickinghe. De nieuwe kapitaalstructuur is gepland voor het einde van 2012. (Belga/BO)

Het Mechelse telecombedrijf tekt zich dus terug uit de race om Base, meldt een woordvoerder maandag. Behalve Telenet waren ook De Persgroep en investeringsgroepen Cinven, Blackstone en Providence Equity Partner in de running voor een overname. Naar verluidt rekent KPN erop 1,4 tot 1,7 miljard euro te ontvangen voor het rendabele Base. Dat de Mechelse kabelgroep uiteindelijk toch niet dingt naar de hand van Base is enigszins verrassend, aangezien Base voor Telenet een interessante optie leek. Telenet beschikt namelijk wel over een vast netwerk om tv, internet en telefonie aan te bieden, maar niet over een mobiel netwerk. Het telecombedrijf heeft wel een 3G-licentie om een eigen netwerk uit te bouwen, maar dat blijkt erg duur. Naast de biedprijs hebben 'verschillende elementen' meegespeeld in de afweging, verduidelijkt Vincent Bruyneel, hoofd Investor Relations & Corporate Communication. Telenet mikt niet langer op een overname, maar gaat zich voortaan focussen op 'partnerships' voor het mobiele netwerk. De samenwerking met Mobistar voor het mobiele netwerk is bovendien recentelijk nog verlengd voor vijf jaar. SchuldgraadTelenet maakt maandag ook bekend dat het zijn schuldgraad, de verhouding tussen de nettoschuld en de ebitda op jaarbasis, wil optrekken tot 4,5 keer de ebitda. Het bedrijf wil profiteren van gunstige omstandigheden op de kredietmarkten om 700 miljoen euro bijkomende schuld aan te gaan. Dat betekent dat Telenet eigen aandelen zal inkopen via een vrijwillig openbaar bod. Vervolgens zullen de ingekochte eigen aandelen worden vernietigd om 'verder een duurzaam aandeelhoudersrendement te kunnen bieden', aldus CEO Duco Sickinghe. De nieuwe kapitaalstructuur is gepland voor het einde van 2012. (Belga/BO)