De prijs gaat naar bedrijven die in hun vak aan de top staan op basis van 'best practices' in hun omgang met groei, leiderschap en innovatie.

Het jonge ADAM Software groeide vorig jaar met 56 procent tot 4,2 miljoen euro omzet met nu 32 personeelsleden en een bedrijfskasstroom van 706.000 euro.

Volgens Frost & Sullivan was ADAM Software in 2005 de eerste om de noodzaak van de integratie tussen bedrijfsbeheersystemen en media- en marketingwerkstromen te erkennen.

De toevloed van marketingkanalen en mediaformaten in tv, print, online en mobiel zorgt voor een exponentiële groei van de mediabestanden bij bedrijven. De Gentenaren helpen die activa te digitaliseren, beheren en structureren en ze snel en beveiligd intern en extern uit te wisselen. Ze noemen hun product een 'marketing execution platform'. De markt van digital asset management blijft zeer versnipperd met meer dan 100 aanbieders, noteert Frost & Sullivan.

Knappe klantenportefeuille
Adobe, een van de klanten van ADAM Software, nam vorig jaar nog het Zwitserse Day Software over, vooral bekend om zijn webcontentmanagement, maar ook een DAM-speler.
ADAM Software richt zich met Microsoft .NET-technologie echter op de zeer grote bedrijven. Klanten van de jongste twee jaar zijn Lego, Ikea, Adidas, Tetrapak, Unilever, Kraft Foods, Omnicom en Mistral, onder andere. Ook AB InBev, Microsoft, Elopak, DSM en Sanoma Magazines zijn gebruiker.

In oktober openden de Gentenaren een kantoor in New York om zich te versterken op de Amerikaanse markt, die goed is voor meer dan de helft van de omzet in hun niche. Rond dezelfde tijd sloten ze ook een partnerschap met Van Gennep - Media Automation Consulting, een bouwer van publicatiesystemen.

Frost & Sullivan prijst aan hun platform vooral de modulariteit, schaalbaarheid en integreerbaarheid in bestaande werkstromen. CEO Pieter Casneuf, die met Ad Valvas in de jaren negentig een van de internetpioniers was in België, noemt de erkenning "nog maar een begin".

De institutionele investeerder achter ADAM Software is Arkafund, een joint venture van Corelio met Dexia en het ARKimedes-Fonds. Vorig jaar stapte Guido Van der Schueren, voormalig CEO van Artwork Systems, via zijn holding Parana in ADAM Software. Referentieaandeelhouders blijven stichter Dirk Noppe en Pieter Casneuf.

B.L.

De prijs gaat naar bedrijven die in hun vak aan de top staan op basis van 'best practices' in hun omgang met groei, leiderschap en innovatie. Het jonge ADAM Software groeide vorig jaar met 56 procent tot 4,2 miljoen euro omzet met nu 32 personeelsleden en een bedrijfskasstroom van 706.000 euro. Volgens Frost & Sullivan was ADAM Software in 2005 de eerste om de noodzaak van de integratie tussen bedrijfsbeheersystemen en media- en marketingwerkstromen te erkennen. De toevloed van marketingkanalen en mediaformaten in tv, print, online en mobiel zorgt voor een exponentiële groei van de mediabestanden bij bedrijven. De Gentenaren helpen die activa te digitaliseren, beheren en structureren en ze snel en beveiligd intern en extern uit te wisselen. Ze noemen hun product een 'marketing execution platform'. De markt van digital asset management blijft zeer versnipperd met meer dan 100 aanbieders, noteert Frost & Sullivan. Knappe klantenportefeuille Adobe, een van de klanten van ADAM Software, nam vorig jaar nog het Zwitserse Day Software over, vooral bekend om zijn webcontentmanagement, maar ook een DAM-speler. ADAM Software richt zich met Microsoft .NET-technologie echter op de zeer grote bedrijven. Klanten van de jongste twee jaar zijn Lego, Ikea, Adidas, Tetrapak, Unilever, Kraft Foods, Omnicom en Mistral, onder andere. Ook AB InBev, Microsoft, Elopak, DSM en Sanoma Magazines zijn gebruiker. In oktober openden de Gentenaren een kantoor in New York om zich te versterken op de Amerikaanse markt, die goed is voor meer dan de helft van de omzet in hun niche. Rond dezelfde tijd sloten ze ook een partnerschap met Van Gennep - Media Automation Consulting, een bouwer van publicatiesystemen. Frost & Sullivan prijst aan hun platform vooral de modulariteit, schaalbaarheid en integreerbaarheid in bestaande werkstromen. CEO Pieter Casneuf, die met Ad Valvas in de jaren negentig een van de internetpioniers was in België, noemt de erkenning "nog maar een begin". De institutionele investeerder achter ADAM Software is Arkafund, een joint venture van Corelio met Dexia en het ARKimedes-Fonds. Vorig jaar stapte Guido Van der Schueren, voormalig CEO van Artwork Systems, via zijn holding Parana in ADAM Software. Referentieaandeelhouders blijven stichter Dirk Noppe en Pieter Casneuf. B.L.