Het exportcijfer van de Vlaamse technologiebedrijven veert - na een moeilijk 2009 - in 2010 op met 11 procent. "In Europa doet vooral de export naar buurland Duitsland (8,3 miljard euro) het erg goed", verduidelijkt Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen.

De uitvoer naar de BRIC-landen stemt voor de Vlaamse technologiebedrijven overeen met een bedrag van 3,4 miljard euro. Volgens Agoria zullen de Vlaamse technologiebedrijven in 2010 voor ongeveer 47 miljard euro goederen uitgevoerd hebben, of omgerekend een derde van de totale export vanuit Vlaanderen.

Europa blijft de belangrijkste afzetmarkt met 75 procent van de omzet, maar rekening houdend met de forse groei in de BRIC-landen vraagt Agoria extra inspanningen van de verschillende overheden in ons land om de export naar die groeimarkten te ondersteunen. Volgens De Pril moet de exportorganisatie Flanders Investment and Trade meer van haar handelsvertegenwoordigers inzetten in de BRIC-landen.

Agoria wil ook dat Vlaanderen werk maakt van een professionele aanpak voor het aantrekken van buitenlandse investeringen uit onder meer de BRIC-landen, aangezien het volgens de federatie duidelijk is "dat de economische dynamiek steeds meer uit het oosten komt".

Het exportcijfer van de Vlaamse technologiebedrijven veert - na een moeilijk 2009 - in 2010 op met 11 procent. "In Europa doet vooral de export naar buurland Duitsland (8,3 miljard euro) het erg goed", verduidelijkt Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen. De uitvoer naar de BRIC-landen stemt voor de Vlaamse technologiebedrijven overeen met een bedrag van 3,4 miljard euro. Volgens Agoria zullen de Vlaamse technologiebedrijven in 2010 voor ongeveer 47 miljard euro goederen uitgevoerd hebben, of omgerekend een derde van de totale export vanuit Vlaanderen.Europa blijft de belangrijkste afzetmarkt met 75 procent van de omzet, maar rekening houdend met de forse groei in de BRIC-landen vraagt Agoria extra inspanningen van de verschillende overheden in ons land om de export naar die groeimarkten te ondersteunen. Volgens De Pril moet de exportorganisatie Flanders Investment and Trade meer van haar handelsvertegenwoordigers inzetten in de BRIC-landen. Agoria wil ook dat Vlaanderen werk maakt van een professionele aanpak voor het aantrekken van buitenlandse investeringen uit onder meer de BRIC-landen, aangezien het volgens de federatie duidelijk is "dat de economische dynamiek steeds meer uit het oosten komt".