De Belg Bertels werkt met zijn team in Delft al jaren aan een quantum computer, die ons in staat zal stellen om exponentiële rekenkracht te ontwikkelen.

Hij zal ons helpen om complexe, wereldwijde problemen beter op te lossen. Klimaatfenomenen inschatten bijvoorbeeld, of de mogelijkheid scheppen om nieuwe, superlichte materialen en gepersonaliseerde geneesmiddelen te ontwikkelen.

Onlangs besliste de Europese Commissie tegen 2018 1 miljard euro bijeen te brengen om te investeren in quantumtechnologie. Een belangrijk signaal, want Europa is op dit ogenblik nog een voorloper in de wereld en zal dat volgens Koen Bertels de komende tien jaar nog blijven.

Toch is de wereldwijde wedloop om als eerste een quantum computer te ontwikkelen bijzonder scherp. Bertels is ervan overtuigd dat zijn team in Delft er mogelijk als eerste in zal slagen.

Over een jaar of vijf zou de eerste versie al klaar kunnen zijn. De mogelijkheden van deze computer gaan het bevattingsvermogen bijna te boven.

Koen Bertels is te gast in Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z, of nu al via de link hieronder.

De Belg Bertels werkt met zijn team in Delft al jaren aan een quantum computer, die ons in staat zal stellen om exponentiële rekenkracht te ontwikkelen. Hij zal ons helpen om complexe, wereldwijde problemen beter op te lossen. Klimaatfenomenen inschatten bijvoorbeeld, of de mogelijkheid scheppen om nieuwe, superlichte materialen en gepersonaliseerde geneesmiddelen te ontwikkelen. Onlangs besliste de Europese Commissie tegen 2018 1 miljard euro bijeen te brengen om te investeren in quantumtechnologie. Een belangrijk signaal, want Europa is op dit ogenblik nog een voorloper in de wereld en zal dat volgens Koen Bertels de komende tien jaar nog blijven. Toch is de wereldwijde wedloop om als eerste een quantum computer te ontwikkelen bijzonder scherp. Bertels is ervan overtuigd dat zijn team in Delft er mogelijk als eerste in zal slagen. Over een jaar of vijf zou de eerste versie al klaar kunnen zijn. De mogelijkheden van deze computer gaan het bevattingsvermogen bijna te boven.