Tijdens het conferentiegesprek met analisten herhaalde de CEO van Belgacom dat de Amerikanen de gedoodverfde overnemers zijn van Europese telecombedrijven. Zij profiteren van de veel laksere Amerikaanse regulering, die hun toelaat hun winsten te verhogen. Met die cash kunnen ze dan Europese operatoren opkopen, die door de strenge Europese regulering minder winst maken.

"De Amerikanen zeggen dat ze moeten investeren in Europa", stelde Bellens. "America Movil heeft het geprobeerd (bij KPN, nvdr.). Dat is om een of andere reden niet gelukt. Maar als je nu die hackings ziet, ben ik niet zeker dat Frankrijk Orange aan de Amerikanen zou verkopen. Na die hackings zal iedereen zijn telecombedrijven waarschijnlijk als een strategisch actief beschouwen. Voor we een consolidatie zien in Europa zal eerst het hackingprobleem opgelost moeten zijn."

Tijdens het conferentiegesprek met analisten herhaalde de CEO van Belgacom dat de Amerikanen de gedoodverfde overnemers zijn van Europese telecombedrijven. Zij profiteren van de veel laksere Amerikaanse regulering, die hun toelaat hun winsten te verhogen. Met die cash kunnen ze dan Europese operatoren opkopen, die door de strenge Europese regulering minder winst maken. "De Amerikanen zeggen dat ze moeten investeren in Europa", stelde Bellens. "America Movil heeft het geprobeerd (bij KPN, nvdr.). Dat is om een of andere reden niet gelukt. Maar als je nu die hackings ziet, ben ik niet zeker dat Frankrijk Orange aan de Amerikanen zou verkopen. Na die hackings zal iedereen zijn telecombedrijven waarschijnlijk als een strategisch actief beschouwen. Voor we een consolidatie zien in Europa zal eerst het hackingprobleem opgelost moeten zijn."