Volgens de krant De Tijd vreest Dexia in de Verenigde Staten een liquiditeitsprobleem, nu verschillende grote beleggers in de VS geen zaken meer willen doen met Dexia omdat ze bang zijn voor de blootstelling van de bank aan Griekenland. Dexia zelf zegt zich geen zorgen te maken.

Beleggers zijn ongerust geworden door onder meer een kritisch rapport dat het ratingbureau Standard & Poor's (S&P) schreef over de bank en haar blootstelling aan Griekenland. Het geld dat normaal van bij de beleggers naar de lokale overheden vloeit, moet Dexia zelf neertellen wanneer die beleggers afhaken.

De bank moet momenteel 400 miljoen dollar in cash verschaffen aan de lokale overheden, zegt de topman van Dexia New York. Dat geld komt uit de dollarreserves van de bank. Dexia benadrukt zich geen zorgen te maken, omdat er genoeg dollars zijn om elk scenario op te vangen. Dexia staat borg voor 17 miljard dollar leningen aan lokale overheden in de VS. "Zelfs als wij dat volledige bedrag moeten ophoesten, zijn er nog dollars over", luidt het. Toch heeft de bank in een brief verschillende gemeenten formeel gevraagd om een andere bank te zoeken. (Belga)

Volgens de krant De Tijd vreest Dexia in de Verenigde Staten een liquiditeitsprobleem, nu verschillende grote beleggers in de VS geen zaken meer willen doen met Dexia omdat ze bang zijn voor de blootstelling van de bank aan Griekenland. Dexia zelf zegt zich geen zorgen te maken. Beleggers zijn ongerust geworden door onder meer een kritisch rapport dat het ratingbureau Standard & Poor's (S&P) schreef over de bank en haar blootstelling aan Griekenland. Het geld dat normaal van bij de beleggers naar de lokale overheden vloeit, moet Dexia zelf neertellen wanneer die beleggers afhaken. De bank moet momenteel 400 miljoen dollar in cash verschaffen aan de lokale overheden, zegt de topman van Dexia New York. Dat geld komt uit de dollarreserves van de bank. Dexia benadrukt zich geen zorgen te maken, omdat er genoeg dollars zijn om elk scenario op te vangen. Dexia staat borg voor 17 miljard dollar leningen aan lokale overheden in de VS. "Zelfs als wij dat volledige bedrag moeten ophoesten, zijn er nog dollars over", luidt het. Toch heeft de bank in een brief verschillende gemeenten formeel gevraagd om een andere bank te zoeken. (Belga)