De cijfers van Telenet toonden het al. De Belg blijft de tariefverhogingen van zijn telecomleverancier slikken. Nu komt Proximus op zijn beurt met tariefverhogingen.

Zoals CEO Dominique Leroy het al aankondigde, speelt Proximus het slim. Abonnees van een pack met Internet Overal - de packs van na 1 april 2012 - betalen geen prijsverhoging en krijgen er gratis TV Replay bij. TV Replay laat u een aantal programma's gedurende 36 uur herbekijken zonder dat ze opgenomen zijn. De niet zo populaire optie kostte tot nog toe 3 euro en wordt nu gratis. Dat is het cadeautje.

Daartegenover betalen abonnees van de oude packs, van vóór april 2012, per maand 2 euro meer. Ook wie maar één product neemt, ziet zijn factuur stijgen. Een telefoonlijn slaat 50 cent op, een simpele internetaansluiting 2 euro. Een modale Comfort-internetlijn gaat van 36,95 naar 38,95 euro (+5,4%). Een oud abonnement voor telefoon en tv van 38,36 naar 40,36 (+5,2%).

'Telecomobesitas blijft de norm'

De boodschap van Dominique Leroy is simpel: neem een triple play pack van 62,95 euro en je hebt er TV Replay gratis bij. Commercieel perfect gezien: triple play-klanten brengen meer binnen en lopen minder snel weg. Wie zijn budget wil afslanken is de pineut.

Wettelijk kan iedereen die een tariefverhoging in de maag gesplitst krijgt nu kosteloos weglopen bij Proximus. Hij kan dan overstappen naar het lagekostenmerk Scarlet of Telenet gaan verrijken. Andere opties zijn er niet.

Theoretisch is het daarvoor wachten tot de toezichthouder BIPT klaar is met zijn tarieven voor de openstelling van de kabel, ergens in het derde trimester. Dan kan Mobistar zijn eigen tv-aanbod lanceren. Ook weer in een pack allicht. Dat het Orange-filiaal dan de prijsbreker wordt waarop iedereen wacht, zoals Free in Frankrijk, is hoogst onwaarschijnlijk.

Parijs wil uit België een dividend. Dat komt er niet door hier de prijzen te breken. De Vlaming zal blijven betalen voor meer diensten dan hij wil. Telecomobees, Amerikaanse stijl.

De cijfers van Telenet toonden het al. De Belg blijft de tariefverhogingen van zijn telecomleverancier slikken. Nu komt Proximus op zijn beurt met tariefverhogingen. Zoals CEO Dominique Leroy het al aankondigde, speelt Proximus het slim. Abonnees van een pack met Internet Overal - de packs van na 1 april 2012 - betalen geen prijsverhoging en krijgen er gratis TV Replay bij. TV Replay laat u een aantal programma's gedurende 36 uur herbekijken zonder dat ze opgenomen zijn. De niet zo populaire optie kostte tot nog toe 3 euro en wordt nu gratis. Dat is het cadeautje. Daartegenover betalen abonnees van de oude packs, van vóór april 2012, per maand 2 euro meer. Ook wie maar één product neemt, ziet zijn factuur stijgen. Een telefoonlijn slaat 50 cent op, een simpele internetaansluiting 2 euro. Een modale Comfort-internetlijn gaat van 36,95 naar 38,95 euro (+5,4%). Een oud abonnement voor telefoon en tv van 38,36 naar 40,36 (+5,2%). De boodschap van Dominique Leroy is simpel: neem een triple play pack van 62,95 euro en je hebt er TV Replay gratis bij. Commercieel perfect gezien: triple play-klanten brengen meer binnen en lopen minder snel weg. Wie zijn budget wil afslanken is de pineut. Wettelijk kan iedereen die een tariefverhoging in de maag gesplitst krijgt nu kosteloos weglopen bij Proximus. Hij kan dan overstappen naar het lagekostenmerk Scarlet of Telenet gaan verrijken. Andere opties zijn er niet.Theoretisch is het daarvoor wachten tot de toezichthouder BIPT klaar is met zijn tarieven voor de openstelling van de kabel, ergens in het derde trimester. Dan kan Mobistar zijn eigen tv-aanbod lanceren. Ook weer in een pack allicht. Dat het Orange-filiaal dan de prijsbreker wordt waarop iedereen wacht, zoals Free in Frankrijk, is hoogst onwaarschijnlijk.Parijs wil uit België een dividend. Dat komt er niet door hier de prijzen te breken. De Vlaming zal blijven betalen voor meer diensten dan hij wil. Telecomobees, Amerikaanse stijl.