Danaher had in 2009 een omzet van 11,2 miljard dollar en is actief in meer dan 125 landen. Axcel was al een tijd op zoek naar een koper voor EskoArtwork.

Danaher Corporation is een gediversifieerd conglomeraat, met investeringen in milieu-, test- en meetinstrumentatie, life science instrumentatie en diagnostische systemen, dentale technologie en industriële subsystemen.

Die laatste categorie omvat een afdeling productidentificatie en verder precisieuitrusting voor bewegingscontrole, sensors en sturingen en instrumenten voor defensie en voor veiligheid in de luchtvaart.

Tenslotte is er een kleinere divisie "tools en components".

EskoArtwork is een specialist in pre-presssystemen en een marktleider in het ontwerpen van verpakkingen en het maken van winkeldisplays.

"Wij passen in de divisie productidentificatiesystemen van Danaher. Zij hebben daar het bedrijf Videojet Technologies (hogekwaliteit industriële inkjetprinters, nvdr), waar onze activiteit bij aanleunt. Zij breiden die door deze acquisitie uit naar verpakkingssystemen", zegt chief financial officer Kurt Demeuleneere van EskoArtwork.

Danaher als naam is nauwelijks bekend. De groep is ruim winstgevend en voert een acquisitiestrategie.

"Zij runnen hun filialen als zelfstandige bedrijven. Zij behouden de merknamen. Wij worden een onafhankelijke business unit binnen de divisie productidentificatie", zegt chief financial officer Kurt Demeuleneere van EskoArtwork. "Karsten Knudsen (de CEO van EskoArtwork, nvdr) en het volledige management blijven aan boord".

B.L.

Danaher had in 2009 een omzet van 11,2 miljard dollar en is actief in meer dan 125 landen. Axcel was al een tijd op zoek naar een koper voor EskoArtwork. Danaher Corporation is een gediversifieerd conglomeraat, met investeringen in milieu-, test- en meetinstrumentatie, life science instrumentatie en diagnostische systemen, dentale technologie en industriële subsystemen. Die laatste categorie omvat een afdeling productidentificatie en verder precisieuitrusting voor bewegingscontrole, sensors en sturingen en instrumenten voor defensie en voor veiligheid in de luchtvaart. Tenslotte is er een kleinere divisie "tools en components". EskoArtwork is een specialist in pre-presssystemen en een marktleider in het ontwerpen van verpakkingen en het maken van winkeldisplays. "Wij passen in de divisie productidentificatiesystemen van Danaher. Zij hebben daar het bedrijf Videojet Technologies (hogekwaliteit industriële inkjetprinters, nvdr), waar onze activiteit bij aanleunt. Zij breiden die door deze acquisitie uit naar verpakkingssystemen", zegt chief financial officer Kurt Demeuleneere van EskoArtwork. Danaher als naam is nauwelijks bekend. De groep is ruim winstgevend en voert een acquisitiestrategie. "Zij runnen hun filialen als zelfstandige bedrijven. Zij behouden de merknamen. Wij worden een onafhankelijke business unit binnen de divisie productidentificatie", zegt chief financial officer Kurt Demeuleneere van EskoArtwork. "Karsten Knudsen (de CEO van EskoArtwork, nvdr) en het volledige management blijven aan boord".B.L.