Bobex bestaat sinds 2000 en zijn assortiment is veel uitgebreider dan Offertex. Die laatste was vooral gericht op duurzame energie en ecologische oplossingen.

"Die sectoren kenden de afgelopen jaren een sterke groei door de vraag naar zonnepanelen", zegt oprichter en algemeen directeur Jean-Louis Van Marcke van Bobex. "Na het terugschroeven van de subsidies door de overheden daalden de offerteaanvragen voor zonnepanelen. Offertex ging daarom op zoek naar een partner en kwam bij Bobex uit. Er is geen overname van personeel. Het handelsfonds, de merknaam en de database met 25.000 gebruikers komen wel in onze handen. Bobex heeft al 150.000 gebruikers en de activiteiten van Offertex zullen wellicht 10 tot 15 procent van de samengestelde omzet bedragen."

Bobex telt dertig werknemers en is actief in verschillende Europese landen. Een omzet geeft het bedrijf niet vrij en het moet ook nog geen uitgebreide jaarrekening neerleggen bij de Nationale Bank.

Bobex bestaat sinds 2000 en zijn assortiment is veel uitgebreider dan Offertex. Die laatste was vooral gericht op duurzame energie en ecologische oplossingen. "Die sectoren kenden de afgelopen jaren een sterke groei door de vraag naar zonnepanelen", zegt oprichter en algemeen directeur Jean-Louis Van Marcke van Bobex. "Na het terugschroeven van de subsidies door de overheden daalden de offerteaanvragen voor zonnepanelen. Offertex ging daarom op zoek naar een partner en kwam bij Bobex uit. Er is geen overname van personeel. Het handelsfonds, de merknaam en de database met 25.000 gebruikers komen wel in onze handen. Bobex heeft al 150.000 gebruikers en de activiteiten van Offertex zullen wellicht 10 tot 15 procent van de samengestelde omzet bedragen." Bobex telt dertig werknemers en is actief in verschillende Europese landen. Een omzet geeft het bedrijf niet vrij en het moet ook nog geen uitgebreide jaarrekening neerleggen bij de Nationale Bank.