Wie dacht dat de NSA-spionageaffaire de vraag naar Google Apps for Business en andere Office 365's zou kelderen, moet zijn mening herzien. Verkopers zien ongeruste klanten, maar die klanten blijven wel komen. "In vier jaar tijd hebben we nooit zoveel dossiers gehad, zegt Bart Verhaegen van het Oostendse Nuvia, een reseller van Google Apps for Business.

De hacking bij Belgacom maakt duidelijk dat Europese alternatieven niet noodzakelijk veilig zijn. Ook Europese providers gebruiken Amerikaanse technologie, waarschuwt beveiligingsexpert Jan Guldentops van Better Access uit Leuven. Hij verwacht geen grote veranderingen als gevolg van de schandalen. "Beveiliging staat nog altijd niet superhoog op de agenda. Zodra het geld kost, haken de mensen af".

Versleuteling van gegevens is nog altijd een van de beste methodes om spionnen te dwarsbomen, meent klokkenluider Edward Snowden. Als dat populair zou worden, zou dat een probleem zijn voor Google, meent encryptie-expert Bart Preneel van de KU Leuven. "De inkomsten van Google zijn gebaseerd op reclame, die Google richt op basis van de inhoud van je mails. Als je encrypteert, kan Google die mails niet meer lezen en dus zijn reclame niet meer richten. Het bedrijfsmodel van Google is eigenlijk op afluisterbaarheid gebaseerd."

Deze week in Trends: Comfort gaat nog altijd boven veiligheid

Wie dacht dat de NSA-spionageaffaire de vraag naar Google Apps for Business en andere Office 365's zou kelderen, moet zijn mening herzien. Verkopers zien ongeruste klanten, maar die klanten blijven wel komen. "In vier jaar tijd hebben we nooit zoveel dossiers gehad, zegt Bart Verhaegen van het Oostendse Nuvia, een reseller van Google Apps for Business. De hacking bij Belgacom maakt duidelijk dat Europese alternatieven niet noodzakelijk veilig zijn. Ook Europese providers gebruiken Amerikaanse technologie, waarschuwt beveiligingsexpert Jan Guldentops van Better Access uit Leuven. Hij verwacht geen grote veranderingen als gevolg van de schandalen. "Beveiliging staat nog altijd niet superhoog op de agenda. Zodra het geld kost, haken de mensen af". Versleuteling van gegevens is nog altijd een van de beste methodes om spionnen te dwarsbomen, meent klokkenluider Edward Snowden. Als dat populair zou worden, zou dat een probleem zijn voor Google, meent encryptie-expert Bart Preneel van de KU Leuven. "De inkomsten van Google zijn gebaseerd op reclame, die Google richt op basis van de inhoud van je mails. Als je encrypteert, kan Google die mails niet meer lezen en dus zijn reclame niet meer richten. Het bedrijfsmodel van Google is eigenlijk op afluisterbaarheid gebaseerd." Deze week in Trends: Comfort gaat nog altijd boven veiligheid