"Vijftig is het kantelpunt, dan moet je in overhead investeren als je wil doorgroeien. Anders blijf je hangen", zegt Ronny Ruyters, de gedelegeerd bestuurder van het Hasseltse ACA IT-Solutions.

In het crisisjaar 2009 was Digipoint verlieslatend voor ongeveer 286.000 euro op een 20 procent gedaalde brutomarge van 3,2 miljoen. Volgens ingewijden hebben de stress van die periode en de gezondheidsproblemen van de intussen herstelde oprichter Peter Ryckaert de zoektocht naar een overnemer bespoedigd. Ryckaert, voorzitter van de Federatie van Webbedrijven en Vlaamse Jonge Ondernemer van 2006, konden we niet bereiken.

Verschillende partijen hebben het dossier bekeken, maar de Limburgers hebben de buit voor een onbekend bedrag binnengehaald. De overname ligt in het verlengde van die andere acquisitie van Cegeka, uit 2008, IT Omni. De toenmalige directeur van IT Omni, Jos Polleunis, is nu divisiedirecteur van Cegeka en zelfs co-interim algemeen directeur na het vertrek van Luc De Clerck vorige maand. "Wij waren al een jaar geleden met Digipoint aan het praten, maar dat neemt zijn tijd. Wij hebben al een Microsoft-ploeg die precies hetzelfde doet als Digipoint: websites, portals, e-commercetoepassingen. Wij werken aan een aantal grote dossiers, die we nu gemakkelijker zullen aankunnen", zegt Polleunis. Peter Ryckaert blijft aan boord, verzekert hij. Digipoint heeft klanten als Vlan.be, D'Ieteren Lease, General Motors en Fluxys.

B.L.

"Vijftig is het kantelpunt, dan moet je in overhead investeren als je wil doorgroeien. Anders blijf je hangen", zegt Ronny Ruyters, de gedelegeerd bestuurder van het Hasseltse ACA IT-Solutions. In het crisisjaar 2009 was Digipoint verlieslatend voor ongeveer 286.000 euro op een 20 procent gedaalde brutomarge van 3,2 miljoen. Volgens ingewijden hebben de stress van die periode en de gezondheidsproblemen van de intussen herstelde oprichter Peter Ryckaert de zoektocht naar een overnemer bespoedigd. Ryckaert, voorzitter van de Federatie van Webbedrijven en Vlaamse Jonge Ondernemer van 2006, konden we niet bereiken. Verschillende partijen hebben het dossier bekeken, maar de Limburgers hebben de buit voor een onbekend bedrag binnengehaald. De overname ligt in het verlengde van die andere acquisitie van Cegeka, uit 2008, IT Omni. De toenmalige directeur van IT Omni, Jos Polleunis, is nu divisiedirecteur van Cegeka en zelfs co-interim algemeen directeur na het vertrek van Luc De Clerck vorige maand. "Wij waren al een jaar geleden met Digipoint aan het praten, maar dat neemt zijn tijd. Wij hebben al een Microsoft-ploeg die precies hetzelfde doet als Digipoint: websites, portals, e-commercetoepassingen. Wij werken aan een aantal grote dossiers, die we nu gemakkelijker zullen aankunnen", zegt Polleunis. Peter Ryckaert blijft aan boord, verzekert hij. Digipoint heeft klanten als Vlan.be, D'Ieteren Lease, General Motors en Fluxys. B.L.