Test & Measurement Solutions (T&M) ontwikkelt test- en meetapparatuur op maat voor een bijzonder groot aantal fabrikanten. Co-oprichter Kurt Hensen gaat er prat op dat iedere Belg "minstens één product in huis heeft, waarvan onze machines bij fabrikanten iets getest hebben. Je auto, je batterij, je bakvorm... tot de zeep om je afwas mee te doen". T&M werkt in veel domeinen, maar vanuit één softwareplatform: National Instruments, de marktleider in signaalverwerking op pc.

Ook overnemer Averna, dat ongeveer drie keer meer medewerkers heeft dan T&M, is een partner van National Instruments. Met de overname wint Averna een Europees klantennetwerk in België, Nederland en Polen. Omgekeerd kunnen de Belgen profiteren van de schaalgrootte van Averna en putten uit een groter arsenaal oplossingen. In een interview met Trends in mei zei Kurt Hensen nog dat hij met T&M gemiddeld 20 procent per jaar wou groeien, maar dat het moeilijk was om verkopers te vinden en op te leiden in deze zeer gespecialiseerde branche. In 2014 had T&M geconsolideerde opbrengsten van 11,4 miljoen euro en een courante bedrijfskasstroom van 1,2 miljoen.

"Wij wilden groeien op eigen kracht, maar als je een aanbod krijgt van zo'n speler die niet in Europa actief is, maar wel de ambitie heeft om wereldleider te worden, dan is dat een gemakkelijke keuze", zegt Hensen. Averna koopt 100 procent van de aandelen van T&M. Op hunbeurt kopen Roel Geraerts en Kurt Hensen, die elk ongeveer de helft van T&W controleerden, zich in bij Averna. Hensen: "Wij participeren mee aan de top. De deal is deels in cash, deels in aandelen". Bedragen worden niet bekendgemaakt. "De twee zullen een sleutelrol blijven vervullen bij de activiteiten en de uitbreidingsplannen van Averna op de Europese markt", schrijft Averna in een persmededeling over de overname.

Voor het personeel verandert niets, zegt Hensen. "Averna had klanten in Europa, maar geen activiteiten vanuit kantoren zoals wij."

Averna is ook partner van JOT Automation, de Finse concurrent van het Genkse IPTE.

Test & Measurement Solutions (T&M) ontwikkelt test- en meetapparatuur op maat voor een bijzonder groot aantal fabrikanten. Co-oprichter Kurt Hensen gaat er prat op dat iedere Belg "minstens één product in huis heeft, waarvan onze machines bij fabrikanten iets getest hebben. Je auto, je batterij, je bakvorm... tot de zeep om je afwas mee te doen". T&M werkt in veel domeinen, maar vanuit één softwareplatform: National Instruments, de marktleider in signaalverwerking op pc.Ook overnemer Averna, dat ongeveer drie keer meer medewerkers heeft dan T&M, is een partner van National Instruments. Met de overname wint Averna een Europees klantennetwerk in België, Nederland en Polen. Omgekeerd kunnen de Belgen profiteren van de schaalgrootte van Averna en putten uit een groter arsenaal oplossingen. In een interview met Trends in mei zei Kurt Hensen nog dat hij met T&M gemiddeld 20 procent per jaar wou groeien, maar dat het moeilijk was om verkopers te vinden en op te leiden in deze zeer gespecialiseerde branche. In 2014 had T&M geconsolideerde opbrengsten van 11,4 miljoen euro en een courante bedrijfskasstroom van 1,2 miljoen."Wij wilden groeien op eigen kracht, maar als je een aanbod krijgt van zo'n speler die niet in Europa actief is, maar wel de ambitie heeft om wereldleider te worden, dan is dat een gemakkelijke keuze", zegt Hensen. Averna koopt 100 procent van de aandelen van T&M. Op hunbeurt kopen Roel Geraerts en Kurt Hensen, die elk ongeveer de helft van T&W controleerden, zich in bij Averna. Hensen: "Wij participeren mee aan de top. De deal is deels in cash, deels in aandelen". Bedragen worden niet bekendgemaakt. "De twee zullen een sleutelrol blijven vervullen bij de activiteiten en de uitbreidingsplannen van Averna op de Europese markt", schrijft Averna in een persmededeling over de overname.Voor het personeel verandert niets, zegt Hensen. "Averna had klanten in Europa, maar geen activiteiten vanuit kantoren zoals wij." Averna is ook partner van JOT Automation, de Finse concurrent van het Genkse IPTE.