"Wij zullen de grootste individuele aandeelhouder van BT zijn. Wij leggen de fundering voor een toekomstige samenwerking van onze twee bedrijven", meldde Tim Höttges, deCEO van Deutsche Telekom. Daarmee opent hij een perspectief voor de creatie van een super-operator in de EU.

EE heeft meer dan 30 miljoen klanten en boekte in 2014 een omzet van 8,4 miljard euro en een gecorrigeerde bedrijfskasstroom van 2,13 miljard euro.

De transactie waardeert EE op 7,9 keer de courante bedrijfskasstroom (ebitda) van 2014. Afhankelijk van de aandelenkoers van BT en andere factoren krijgt Deutsche Telekom mogelijk nog een betaling in cash, naast de 12 procent van BT die het verwerft. De Duitsers moeten de aandelen achttien maanden lang bijhouden. Deutsche Telekom krijgt een bestuurszitje bij BT. Orange krijgt 4 procent in BT.

De deal zou synergievoordelen opleveren voor een actuele waarde van 6,15 miljard euro, na integratiekosten. De combinatie zou kunnen besparen op verkoop, marketing, administratie en bovendien extra omzet generen met geïntegreerde producten van mobiele en vaste diensten en televisie. De aandeelhouders van BT en de mededingingsautoriteiten moeten de transactie nog goedkeuren. De afronding is pas voor maart 2016, verwacht Deutsche Telekom.

BT en EE werkten al samen. BT leverde aan EE al lijnen voor zijn vaste breedbandaanbiedingen en verkocht zelf mobiele diensten van EE onder zijn eigen merk.

De baas van BT, Gavin Patterson, beloofde de Britse consumenten en bedrijven "nieuwe producten en diensten en meer investeringen en innovatie".

Barclays en Citi waren de financiële en Clifford Chance de juridische adviseurs van Deutsche Telekom.

"Wij zullen de grootste individuele aandeelhouder van BT zijn. Wij leggen de fundering voor een toekomstige samenwerking van onze twee bedrijven", meldde Tim Höttges, deCEO van Deutsche Telekom. Daarmee opent hij een perspectief voor de creatie van een super-operator in de EU. EE heeft meer dan 30 miljoen klanten en boekte in 2014 een omzet van 8,4 miljard euro en een gecorrigeerde bedrijfskasstroom van 2,13 miljard euro. De transactie waardeert EE op 7,9 keer de courante bedrijfskasstroom (ebitda) van 2014. Afhankelijk van de aandelenkoers van BT en andere factoren krijgt Deutsche Telekom mogelijk nog een betaling in cash, naast de 12 procent van BT die het verwerft. De Duitsers moeten de aandelen achttien maanden lang bijhouden. Deutsche Telekom krijgt een bestuurszitje bij BT. Orange krijgt 4 procent in BT. De deal zou synergievoordelen opleveren voor een actuele waarde van 6,15 miljard euro, na integratiekosten. De combinatie zou kunnen besparen op verkoop, marketing, administratie en bovendien extra omzet generen met geïntegreerde producten van mobiele en vaste diensten en televisie. De aandeelhouders van BT en de mededingingsautoriteiten moeten de transactie nog goedkeuren. De afronding is pas voor maart 2016, verwacht Deutsche Telekom. BT en EE werkten al samen. BT leverde aan EE al lijnen voor zijn vaste breedbandaanbiedingen en verkocht zelf mobiele diensten van EE onder zijn eigen merk. De baas van BT, Gavin Patterson, beloofde de Britse consumenten en bedrijven "nieuwe producten en diensten en meer investeringen en innovatie".Barclays en Citi waren de financiële en Clifford Chance de juridische adviseurs van Deutsche Telekom.