Nieuwe meerderheidsaandeelhouder wordt Equistone Partners Europe. Twee oud-managers van Vanco krijgen de leiding.

MDNX runt 6 datacenters in Groot-Brittannië en beheert netwerken voor 3000 klanten, vooral in de overheidssector. Easynet heeft een internationale netwerkbackbone, zes datacenters en een aanwezigheid in 14 internetcentrales. Lloyds Development Capital, de durfkapitaaltak van Lloyds Banking Group, kocht Easynet in 2010 van BSkyB (Sky) voor 100 miljoen pond. Dat was toen 120 miljoen euro. In Groot-Brittannië is Easynet nog altijd de backbone partner voor Sky, met toegang tot de lokale lijnen van Sky. De omzet in 2011-2012 was 229 miljoen euro.

De overname van Easynet helpt MDNX aan een eigen netwerk. Volgens een persmededeling van de groep is het plan om de activiteiten van MDNX buiten Groot-Brittannië uit te breiden en een "sterke voetafdruk in Europa" te ontwikkelen.

Oude bekenden

Stichter-Chief Executive Officer Mark Thompson van MDNX gaat de nieuwe groep leiden onder de merknaam Easynet. MDNX-chief operating officer Wayne Churchill wordt COO. De twee kennen elkaar al van bij de virtuele netwerkoperator Vanco in 2003 en daarna bij Vanco-overnemer Reliance in 2008. Samen richtten ze in 2009 MDNX op.

De vroegere CEO van Easynet, Greg Clarke, wordt niet-uitvoerend voorzitter van het nieuwe Easynet. De Duitse activiteiten blijven buiten de overname. Easynet neemt wel de Duitse netwerkactiva over.

Dirk Peeters, de bestuurder-directeur van Easynet Belgium was niet direct bereikbaar voor commentaar. Easynet Belgium sluit zijn boekjaar af in juni, maar heeft zijn cijfers voor 2012-2013 nog niet gepubliceerd. In het boekjaar tot 30 juni 2012 leed Easynet een fors verbeterd verlies van 1,7 miljoen euro over bedrijfsopbrengsten van 15,7 miljoen euro. Op dat moment gaf Easynet Belgium werk aan 42 voltijdsequivalenten.

De netwerkprovider heeft het in België altijd moeilijk gehad. In november 2012 had Easynet Belgium zijn kapitaal nog opgetrokken met 14,5 miljoen euro tot 46,9 miljoen. Daarna werkte het 44,6 miljoen aan overgedragen verliezen weg.

Het management van MDNX en de bestaande financier Lloyds Development Capital nemen een minderheidsparticipatie in het nieuwe Easynet. De meerderheid komt in handen van de nieuwe private equity partner Equistone Partners Europe. Het vierde fonds van Equistone haalde in januari 1,5 miljard euro op. Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Volgens de Britse website The Register worden er op 3 januari personeelsafvloeiingen aangekondigd bij het nieuwe Easynet.

Nieuwe meerderheidsaandeelhouder wordt Equistone Partners Europe. Twee oud-managers van Vanco krijgen de leiding. MDNX runt 6 datacenters in Groot-Brittannië en beheert netwerken voor 3000 klanten, vooral in de overheidssector. Easynet heeft een internationale netwerkbackbone, zes datacenters en een aanwezigheid in 14 internetcentrales. Lloyds Development Capital, de durfkapitaaltak van Lloyds Banking Group, kocht Easynet in 2010 van BSkyB (Sky) voor 100 miljoen pond. Dat was toen 120 miljoen euro. In Groot-Brittannië is Easynet nog altijd de backbone partner voor Sky, met toegang tot de lokale lijnen van Sky. De omzet in 2011-2012 was 229 miljoen euro. De overname van Easynet helpt MDNX aan een eigen netwerk. Volgens een persmededeling van de groep is het plan om de activiteiten van MDNX buiten Groot-Brittannië uit te breiden en een "sterke voetafdruk in Europa" te ontwikkelen. Oude bekendenStichter-Chief Executive Officer Mark Thompson van MDNX gaat de nieuwe groep leiden onder de merknaam Easynet. MDNX-chief operating officer Wayne Churchill wordt COO. De twee kennen elkaar al van bij de virtuele netwerkoperator Vanco in 2003 en daarna bij Vanco-overnemer Reliance in 2008. Samen richtten ze in 2009 MDNX op. De vroegere CEO van Easynet, Greg Clarke, wordt niet-uitvoerend voorzitter van het nieuwe Easynet. De Duitse activiteiten blijven buiten de overname. Easynet neemt wel de Duitse netwerkactiva over. Dirk Peeters, de bestuurder-directeur van Easynet Belgium was niet direct bereikbaar voor commentaar. Easynet Belgium sluit zijn boekjaar af in juni, maar heeft zijn cijfers voor 2012-2013 nog niet gepubliceerd. In het boekjaar tot 30 juni 2012 leed Easynet een fors verbeterd verlies van 1,7 miljoen euro over bedrijfsopbrengsten van 15,7 miljoen euro. Op dat moment gaf Easynet Belgium werk aan 42 voltijdsequivalenten. De netwerkprovider heeft het in België altijd moeilijk gehad. In november 2012 had Easynet Belgium zijn kapitaal nog opgetrokken met 14,5 miljoen euro tot 46,9 miljoen. Daarna werkte het 44,6 miljoen aan overgedragen verliezen weg. Het management van MDNX en de bestaande financier Lloyds Development Capital nemen een minderheidsparticipatie in het nieuwe Easynet. De meerderheid komt in handen van de nieuwe private equity partner Equistone Partners Europe. Het vierde fonds van Equistone haalde in januari 1,5 miljard euro op. Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt. Volgens de Britse website The Register worden er op 3 januari personeelsafvloeiingen aangekondigd bij het nieuwe Easynet.