Rond 0.20 uur stond de koers al op 15.940 dollar per bitcoin voor de future of het termijncontract waarvan de transactie is gepland op 17 januari, blijkt uit de gegevens van beursoperator Chicago Board Options Exchange (CBOE) uit de Verenigde Staten. Het financiële instrument maakt het mogelijk om te speculeren op de evolutie en de toekomst van de virtuele munt.

Het is de eerste officiële mogelijkheid voor professionele beleggers om in de bitcoin. Tot nu toe werd die gewantrouwd vanwege een gebrek aan regulering en transparantie. De volatiliteit van de munt was ook zichtbaar in de eerste twintig handelsminuten. De prijs steeg bijvoorbeeld tot 16.600 dollar, om weer te dalen.

Bob Fitzsimmons, verantwoordelijke futures in makelaarshuis Wedbush Securities, werden er in de eerste minuten ongeveer 150 operaties uitgevoerd. Het is nog 'redelijk kalm', zei hij.

Tijdens de handel 45 minuten voor de officiële lancering van de handel steeg de prijs tot 15.250 dollar.

Rond 0.20 uur stond de koers al op 15.940 dollar per bitcoin voor de future of het termijncontract waarvan de transactie is gepland op 17 januari, blijkt uit de gegevens van beursoperator Chicago Board Options Exchange (CBOE) uit de Verenigde Staten. Het financiële instrument maakt het mogelijk om te speculeren op de evolutie en de toekomst van de virtuele munt. Het is de eerste officiële mogelijkheid voor professionele beleggers om in de bitcoin. Tot nu toe werd die gewantrouwd vanwege een gebrek aan regulering en transparantie. De volatiliteit van de munt was ook zichtbaar in de eerste twintig handelsminuten. De prijs steeg bijvoorbeeld tot 16.600 dollar, om weer te dalen. Bob Fitzsimmons, verantwoordelijke futures in makelaarshuis Wedbush Securities, werden er in de eerste minuten ongeveer 150 operaties uitgevoerd. Het is nog 'redelijk kalm', zei hij. Tijdens de handel 45 minuten voor de officiële lancering van de handel steeg de prijs tot 15.250 dollar.