Dat de handelaars de laatste zaterdag voor kerst gratis gebruik kunnen maken van de Bancontact-terminals moet niet worden beschouwd als een kerstgeschenk, maar als een compensatie voor de grootscheepse panne tijdens de kerstperiode van vorig jaar.

Uitgerekend op 23 december 2013, tussen 16 en 19 uur, viel het elektronisch betaalverkeer van beheerder Worldline helemaal stil. Als gevolg daarvan konden ruim een miljoen transacties niet worden uitgevoerd

Daarop drongen werkgeversorganisaties Unizo, UCM en handelsfederatie Comeos bij Worldline aan op compensaties.

Die compensatie komt er dus komende zaterdag 20 december. Die dag moeten handelaars geen transactiekosten betalen voor Bancontact-MisterCash. Hetzelfde gratis tarief geldt volgend jaar op 19 december.

Kleinhandelaars zullen ook gebruik kunnen maken van het Tina-systeem, een back-upsysteem voor betaalterminals. Het eerste jaar wordt gratis, daarna kunnen handelaars kiezen of ze al dan niet een abonnement nemen. (BO)

Dat de handelaars de laatste zaterdag voor kerst gratis gebruik kunnen maken van de Bancontact-terminals moet niet worden beschouwd als een kerstgeschenk, maar als een compensatie voor de grootscheepse panne tijdens de kerstperiode van vorig jaar. Uitgerekend op 23 december 2013, tussen 16 en 19 uur, viel het elektronisch betaalverkeer van beheerder Worldline helemaal stil. Als gevolg daarvan konden ruim een miljoen transacties niet worden uitgevoerdDaarop drongen werkgeversorganisaties Unizo, UCM en handelsfederatie Comeos bij Worldline aan op compensaties. Die compensatie komt er dus komende zaterdag 20 december. Die dag moeten handelaars geen transactiekosten betalen voor Bancontact-MisterCash. Hetzelfde gratis tarief geldt volgend jaar op 19 december. Kleinhandelaars zullen ook gebruik kunnen maken van het Tina-systeem, een back-upsysteem voor betaalterminals. Het eerste jaar wordt gratis, daarna kunnen handelaars kiezen of ze al dan niet een abonnement nemen. (BO)