Nextel, 150 werknemers, is de oudste en grootste werkmaatschappij van de TeleLinQ-holding van Peter Roelens en Jan Kenis. Vorig jaar steeg de omzet van Nextel 36 procent tot 24 miljoen euro, volgens managing director Bart Troubleyn. 17 procent van de groei was organisch.

Drie jaar geleden verving Nextel de Siemens-telefonie bij UZ Leuven door Alcatel en installeerde er de Mobicall Alarmserver van het Zwitserse newVoice.

Televic

Daar zit ook de koppeling met het Izegemse Televic. Televic is de Belgische marktleider in verpleegoproepsystemen. Het systeem van UZ Leuven was aan vervanging toe. De bestellingen van de bedside terminals en het oproepsysteem liepen parallel.

"Het is het grootste contract in verpleegoproepsystemen in de jongste 10-15 jaar. We maakten meer kans door samen aan te bieden", zegt gedelegeerd bestuurder Thomas Verstraeten van Televic. Het verpleegoproepsysteem wordt in de bedside terminals van Lincor geïntegreerd, maar blijft het daarnaast ook afzonderlijk werken.

Het order zou voor Televic een waarde hebben van 2 tot 2,5 miljoen euro, verdeeld over 2 jaar, voor Nextel ligt de waarde rond 5-6 miljoen.
B.L.

Nextel, 150 werknemers, is de oudste en grootste werkmaatschappij van de TeleLinQ-holding van Peter Roelens en Jan Kenis. Vorig jaar steeg de omzet van Nextel 36 procent tot 24 miljoen euro, volgens managing director Bart Troubleyn. 17 procent van de groei was organisch. Drie jaar geleden verving Nextel de Siemens-telefonie bij UZ Leuven door Alcatel en installeerde er de Mobicall Alarmserver van het Zwitserse newVoice. Televic Daar zit ook de koppeling met het Izegemse Televic. Televic is de Belgische marktleider in verpleegoproepsystemen. Het systeem van UZ Leuven was aan vervanging toe. De bestellingen van de bedside terminals en het oproepsysteem liepen parallel. "Het is het grootste contract in verpleegoproepsystemen in de jongste 10-15 jaar. We maakten meer kans door samen aan te bieden", zegt gedelegeerd bestuurder Thomas Verstraeten van Televic. Het verpleegoproepsysteem wordt in de bedside terminals van Lincor geïntegreerd, maar blijft het daarnaast ook afzonderlijk werken. Het order zou voor Televic een waarde hebben van 2 tot 2,5 miljoen euro, verdeeld over 2 jaar, voor Nextel ligt de waarde rond 5-6 miljoen. B.L.