Twitter boekte in het vierde kwartaal een fors verlies door kosten verbonden aan personeelsopties. Het nettoverlies bedroeg 511 miljoen dollar (377,5 miljoen euro) in vergelijking met een nettoverlies van 8,7 miljoen dollar een jaar eerder.

Twitter krijgt niet enkel af te rekenen met slechte resultaten, ook het netwerk groeit niet zoals verwacht. Uit de recente cijfers blijkt namelijk dat het aantal twitteraars steeds langzamer groeit. In het laatste kwartaal van vorig jaar kwamen er slechts 9 miljoen gebruikers bij.

Aangezien de slechte kwartaalresultaten minder slecht zijn dan verwacht, blijkt het vooral de mindere groei van het netwerk te zijn die de beleggers zorgen baart.

Donderdag kort na opening keldert het Twitter-aandeel op Wall Street met bijna 25 procent. Daardoor gaat er omgerekend ongeveer 9,8 miljard dollar van de beurswaarde verloren. (Reuters/BO)

Twitter boekte in het vierde kwartaal een fors verlies door kosten verbonden aan personeelsopties. Het nettoverlies bedroeg 511 miljoen dollar (377,5 miljoen euro) in vergelijking met een nettoverlies van 8,7 miljoen dollar een jaar eerder. Twitter krijgt niet enkel af te rekenen met slechte resultaten, ook het netwerk groeit niet zoals verwacht. Uit de recente cijfers blijkt namelijk dat het aantal twitteraars steeds langzamer groeit. In het laatste kwartaal van vorig jaar kwamen er slechts 9 miljoen gebruikers bij. Aangezien de slechte kwartaalresultaten minder slecht zijn dan verwacht, blijkt het vooral de mindere groei van het netwerk te zijn die de beleggers zorgen baart. Donderdag kort na opening keldert het Twitter-aandeel op Wall Street met bijna 25 procent. Daardoor gaat er omgerekend ongeveer 9,8 miljard dollar van de beurswaarde verloren. (Reuters/BO)