De Lathauwer stapte in september bij Belgacom op als human resources-directeur na een conflict met CEO Didier Bellens in de nasleep van de Concetta Fagard-affaire.

Bij Acerta Consult volgt ze Geert Volders op, die de activiteit acht jaar lang leidde en nu verhuist naar de functie van directeur Sales & Marketing.

Acerta Consult is de adviestak van het sociaal secretariaat Acerta, ondergebracht in een afzonderlijke cvba. Voornaamste activiteiten zijn executive search en consultancy in loopbaan- en salarisbeleid.

Het is één van de vijf grootste spelers in de sector met een omzet van 15 miljoen in 2010. Het bedrijf had op dat moment een kleine 100 werknemers, maar boekte al verschillende opeenvolgende jaren verlies. De bedrijfswinst was 1,4 miljoen negatief in 2010. Ook de nettowinst en cashflow waren de jongste 3 jaar negatief.

De Lathauwer heeft geen diploma bedrijfspsychologie, maar studeerde kunstgeschiedenis, internationale politiek en diplomatieke wetenschappen. Terwijl hr-managers vaak de luwte opzoeken, had zij er bij Belgacom minder problemen mee om uitgebreide interviews te geven. De Lathauwer gaf steevast toe dat het niet eenvoudig is om 16.000 medewerkers aan te sturen.

Vooral niet als dat een mengeling is van statutairen, contractuele ambtenaren en mensen met een zuivere privéachtergrond.
De Lathauwer kwam in 2000 bij Belgacom na hr-functies bij Monsanto en AT&T, waar ze een wereldwijde reorganisatie hielp doorvoeren. Ook bij Belgacom voerde ze mee afslankingen door, zonder al te veel sociale onrust te creëren.

Sinds september is Astrid De Lathauwer ook onafhankelijk bestuurder bij Colruyt. (AM/BL/Belga)

De Lathauwer stapte in september bij Belgacom op als human resources-directeur na een conflict met CEO Didier Bellens in de nasleep van de Concetta Fagard-affaire. Bij Acerta Consult volgt ze Geert Volders op, die de activiteit acht jaar lang leidde en nu verhuist naar de functie van directeur Sales & Marketing. Acerta Consult is de adviestak van het sociaal secretariaat Acerta, ondergebracht in een afzonderlijke cvba. Voornaamste activiteiten zijn executive search en consultancy in loopbaan- en salarisbeleid. Het is één van de vijf grootste spelers in de sector met een omzet van 15 miljoen in 2010. Het bedrijf had op dat moment een kleine 100 werknemers, maar boekte al verschillende opeenvolgende jaren verlies. De bedrijfswinst was 1,4 miljoen negatief in 2010. Ook de nettowinst en cashflow waren de jongste 3 jaar negatief. De Lathauwer heeft geen diploma bedrijfspsychologie, maar studeerde kunstgeschiedenis, internationale politiek en diplomatieke wetenschappen. Terwijl hr-managers vaak de luwte opzoeken, had zij er bij Belgacom minder problemen mee om uitgebreide interviews te geven. De Lathauwer gaf steevast toe dat het niet eenvoudig is om 16.000 medewerkers aan te sturen.Vooral niet als dat een mengeling is van statutairen, contractuele ambtenaren en mensen met een zuivere privéachtergrond. De Lathauwer kwam in 2000 bij Belgacom na hr-functies bij Monsanto en AT&T, waar ze een wereldwijde reorganisatie hielp doorvoeren. Ook bij Belgacom voerde ze mee afslankingen door, zonder al te veel sociale onrust te creëren. Sinds september is Astrid De Lathauwer ook onafhankelijk bestuurder bij Colruyt. (AM/BL/Belga)