Die behoort tot de populairste in het segment. "Het zijn voorzichtige onderhandelingen", zegt Geert Joris, directeur van Boek.be. "Maar het zou mij niet verbazen mochten in 2012 Nederlandstalige boeken lezen zijn op een Kindle."

Amazon verspreidt zijn e-readers wereldwijd, maar heeft slechts drie Kindlestores. Een Duitse, een Britse en een Amerikaanse die ook de rest van de wereld bedient. Daardoor is het aanbod overwegend Angelsaksisch. Amazon zegt dat het op dit moment geen aankondigingen kan doen.

Er is in Vlaanderen al e-boek.org, van Boek.be, maar de elektronische boeken van dat platform zijn niet compatibel met de Kindle. "Er zijn tools waarmee je dat kan omzetten, zegt Joris. "Het zou beter zijn, mochten gebruikers rechtstreeks hun boeken kunnen downloaden." E-boeken hinken achterop in Vlaanderen, met slechts 0,3 procent van de markt. In de VS verkoopt Amazon meer e-boeken dan fysieke exemplaren. Het is daar overigens ook van plan om te starten met een verhuurdienst, waarbij gebruikers tegen betaling toegang krijgen tot een volledige catalogus. (SF)

Die behoort tot de populairste in het segment. "Het zijn voorzichtige onderhandelingen", zegt Geert Joris, directeur van Boek.be. "Maar het zou mij niet verbazen mochten in 2012 Nederlandstalige boeken lezen zijn op een Kindle." Amazon verspreidt zijn e-readers wereldwijd, maar heeft slechts drie Kindlestores. Een Duitse, een Britse en een Amerikaanse die ook de rest van de wereld bedient. Daardoor is het aanbod overwegend Angelsaksisch. Amazon zegt dat het op dit moment geen aankondigingen kan doen. Er is in Vlaanderen al e-boek.org, van Boek.be, maar de elektronische boeken van dat platform zijn niet compatibel met de Kindle. "Er zijn tools waarmee je dat kan omzetten, zegt Joris. "Het zou beter zijn, mochten gebruikers rechtstreeks hun boeken kunnen downloaden." E-boeken hinken achterop in Vlaanderen, met slechts 0,3 procent van de markt. In de VS verkoopt Amazon meer e-boeken dan fysieke exemplaren. Het is daar overigens ook van plan om te starten met een verhuurdienst, waarbij gebruikers tegen betaling toegang krijgen tot een volledige catalogus. (SF)