Geen verrassingen. De drie grote mobiele operatoren dingen mee naar de drie 800 Mhz licenties voor de volgende generatie mobilofonie. Dat betekent dat de vierde 3G-licentiehouder, Telenet Tecteo Bidco, geen zin had om de strijd om extra spectrum aan te gaan. Telenet Tecteo Bidco heeft het momenteel al moeilijk om zijn verplichtingen voor zijn 3G-licentie na te komen.

Het betekent ook dat de kans erg klein is dat de veiling op 12 november meer opbrengt dan de minimumprijs van 120 miljoen euro per vergunning. De licentie geldt 20 jaar.

Het geveilde spectrum van telkens 2 maal 10 Mhz is hoogst waardevol omdat het om frequenties gaat die vèr dragen en dus een snelle uitrol toelaten. Aan één van de licenties hangt wel de verplichting vast om binnen 3 jaar 98 procent van de bevolking van een reeks prioritaire gemeenten te bestrijken.

Geen verrassingen. De drie grote mobiele operatoren dingen mee naar de drie 800 Mhz licenties voor de volgende generatie mobilofonie. Dat betekent dat de vierde 3G-licentiehouder, Telenet Tecteo Bidco, geen zin had om de strijd om extra spectrum aan te gaan. Telenet Tecteo Bidco heeft het momenteel al moeilijk om zijn verplichtingen voor zijn 3G-licentie na te komen. Het betekent ook dat de kans erg klein is dat de veiling op 12 november meer opbrengt dan de minimumprijs van 120 miljoen euro per vergunning. De licentie geldt 20 jaar. Het geveilde spectrum van telkens 2 maal 10 Mhz is hoogst waardevol omdat het om frequenties gaat die vèr dragen en dus een snelle uitrol toelaten. Aan één van de licenties hangt wel de verplichting vast om binnen 3 jaar 98 procent van de bevolking van een reeks prioritaire gemeenten te bestrijken.