Het Nederlandse bedrijfje 3D Hubs lanceert deze week officieel zijn netwerk in België.

In het businessmodel van 3D Hubs koppelen lokale eigenaars van 3D-printers hun toestel aan de websoftware van 3D Hubs. Op die manier kan iedereen een 3D-ontwerp in zijn buurt laten printen.

Op dit moment is de service voornamelijk beschikbaar in enkele Nederlandse steden en in Berlijn, Parijs en Londen. Deze week wordt ook Antwerpen officieel aangesloten met veertien printers. Voor de eigenaars van 3D-printers is dat een manier om hun investering terug te verdienen.

Het businessmodel van 3D Hubs wil iedereen toegang verschaffen tot een 3D-fabriekje om de hoek. Zo wordt de logistieke keten uitgeschakeld. De Nederlandse initiatiefnemer Bram de Zwart gelooft dat hij op die manier "de productie weer naar Europa kan halen".

Het Nederlandse bedrijfje 3D Hubs lanceert deze week officieel zijn netwerk in België.In het businessmodel van 3D Hubs koppelen lokale eigenaars van 3D-printers hun toestel aan de websoftware van 3D Hubs. Op die manier kan iedereen een 3D-ontwerp in zijn buurt laten printen. Op dit moment is de service voornamelijk beschikbaar in enkele Nederlandse steden en in Berlijn, Parijs en Londen. Deze week wordt ook Antwerpen officieel aangesloten met veertien printers. Voor de eigenaars van 3D-printers is dat een manier om hun investering terug te verdienen. Het businessmodel van 3D Hubs wil iedereen toegang verschaffen tot een 3D-fabriekje om de hoek. Zo wordt de logistieke keten uitgeschakeld. De Nederlandse initiatiefnemer Bram de Zwart gelooft dat hij op die manier "de productie weer naar Europa kan halen".