Dat heeft Belgacom maandag zelf bekendgemaakt. Belgacom benadrukt dat het slechts om een voorlopig verslag gaat.

Mobistar en BASE dienden in 2003 een eis tot schadevergoeding in. Ze vinden dat Belgacom te hoge terminatietarieven aanrekent en te lage retailtarieven.

De rechtbank van koophandel wees bepaalde aanspraken af, maar stelde wel experten aan die het bestaan van wurgprijzen moesten onderzoeken en moesten nagaan welke schade dit zou hebben berokkend.

Een eerste expertenverslag raamde de schade voor BASE en Mobistar op 1,18 miljard euro. Op 10 december werd een tweede voorlopig verslag neergelegd. Daarin werd de impact voor de periode 1999-2004 geraamd op 1,84 miljard euro.

Belgacom, dat maandag zelf met het nieuwe verslag naar buiten komt, benadrukt dat het om een voorlopig verslag gaat en dat het zelf nog commentaar mag indienen.

Rekening houdend met deze commentaar moeten de experten dan nog een definitief verslag indienen. En het is uiteindelijk aan de rechtbank om te oordelen, aldus Belgacom.

Onduidelijkheid over datum uitspraak

De Brusselse rechtbank zou zich naar verluidt tegen 15 april uitspreken over de klacht van operatoren BASE en Mobistar tegen Belgacom, zo is uit goede bron vernomen. Tegen 15 februari
zouden de partijen met tegenargumenten komen.

Bij Belgacom ontkent men dat de Brusselse rechtbank zich al tegen 15 april zou uitspreken over de klacht van BASE en Mobistar. Een definitief expertenverslag wordt immers pas verwacht tegen het tweede kwartaal van 2011, preciseert een woordvoerder.

Dat heeft Belgacom maandag zelf bekendgemaakt. Belgacom benadrukt dat het slechts om een voorlopig verslag gaat. Mobistar en BASE dienden in 2003 een eis tot schadevergoeding in. Ze vinden dat Belgacom te hoge terminatietarieven aanrekent en te lage retailtarieven. De rechtbank van koophandel wees bepaalde aanspraken af, maar stelde wel experten aan die het bestaan van wurgprijzen moesten onderzoeken en moesten nagaan welke schade dit zou hebben berokkend. Een eerste expertenverslag raamde de schade voor BASE en Mobistar op 1,18 miljard euro. Op 10 december werd een tweede voorlopig verslag neergelegd. Daarin werd de impact voor de periode 1999-2004 geraamd op 1,84 miljard euro. Belgacom, dat maandag zelf met het nieuwe verslag naar buiten komt, benadrukt dat het om een voorlopig verslag gaat en dat het zelf nog commentaar mag indienen. Rekening houdend met deze commentaar moeten de experten dan nog een definitief verslag indienen. En het is uiteindelijk aan de rechtbank om te oordelen, aldus Belgacom.Onduidelijkheid over datum uitspraak De Brusselse rechtbank zou zich naar verluidt tegen 15 april uitspreken over de klacht van operatoren BASE en Mobistar tegen Belgacom, zo is uit goede bron vernomen. Tegen 15 februari zouden de partijen met tegenargumenten komen. Bij Belgacom ontkent men dat de Brusselse rechtbank zich al tegen 15 april zou uitspreken over de klacht van BASE en Mobistar. Een definitief expertenverslag wordt immers pas verwacht tegen het tweede kwartaal van 2011, preciseert een woordvoerder.