De indicator van de Nationale Bank staat op het laagste niveau in twee jaar. De Belg kijkt vooral met veel minder vertrouwen naar de algemene economische toestand in België. De consumenten verwachten dat de algemene economische situatie de komende twaalf maanden aanzienlijk zal verslechteren, zo blijkt uit de maandelijkse bevraging van de Nationale Bank. In mindere mate neemt ook de vrees toe dat de werkloosheid zal stijgen.

De verwachtingen over hun financiële situatie hebben de gezinnen dan weer niet bijgesteld. Ze denken wel dat ze de komende twaalf maanden minder zullen sparen.

De indicator van de Nationale Bank staat op het laagste niveau in twee jaar. De Belg kijkt vooral met veel minder vertrouwen naar de algemene economische toestand in België. De consumenten verwachten dat de algemene economische situatie de komende twaalf maanden aanzienlijk zal verslechteren, zo blijkt uit de maandelijkse bevraging van de Nationale Bank. In mindere mate neemt ook de vrees toe dat de werkloosheid zal stijgen.De verwachtingen over hun financiële situatie hebben de gezinnen dan weer niet bijgesteld. Ze denken wel dat ze de komende twaalf maanden minder zullen sparen.