De details moeten nog worden vastgelegd, maar buitenlandse bedrijven zullen in de toekomst 51 procent kunnen bezitten van Chinese financiële bedrijven. Dat percentage zal geleidelijk nog stijgen, zo maakte de Chinese viceminister voor Financiën Zhu Guangyao vrijdag bekend.

Vandaag geldt er een plafond van 49 procent voor buitenlandse participaties. De aankondiging maakt een einde aan jaren van frustratie bij buitenlandse banken, die tot nu toe door de beperkingen slechts een marginale rol konden spelen in de Chinese economie.

De details moeten nog worden vastgelegd, maar buitenlandse bedrijven zullen in de toekomst 51 procent kunnen bezitten van Chinese financiële bedrijven. Dat percentage zal geleidelijk nog stijgen, zo maakte de Chinese viceminister voor Financiën Zhu Guangyao vrijdag bekend. Vandaag geldt er een plafond van 49 procent voor buitenlandse participaties. De aankondiging maakt een einde aan jaren van frustratie bij buitenlandse banken, die tot nu toe door de beperkingen slechts een marginale rol konden spelen in de Chinese economie.