Dat meldt De Tijd. Het voorstel heeft niet de bedoeling de kleine belegger te treffen, maar wel degenen met een aanzienlijk aandeel in een bedrijf.

CD&V is voorstander van een vorm van vermogenswinstbelasting. en heeft daartoe een concreet voorstel op tafel gelegd.

In een werkgroep lanceerde de partij een scenario om de meerwaarde te belasten voor wie 'een aanmerkelijk belang' in een bedrijf bezit en dat verkoopt. Hoe groot dat belang moet zijn is nog voer voor discussie. Maar het leidt nu al tot zenuwachtigheid bij ondernemers, aldus de krant.

De andere partijen bij de onderhandelingen hebben zich publiek tegen een vermogenswinstbelasting gekant.

In Nederland en Frankrijk bestaat zo'n meerwaardebelasting al. In ons land moet nu alleen een meerwaardebelasting worden betaald voor wie meer dan 25 procent van een bedrijf bezit en verkoopt aan een vennootschap buiten de Europese Unie.

(Belga/RR)

Dat meldt De Tijd. Het voorstel heeft niet de bedoeling de kleine belegger te treffen, maar wel degenen met een aanzienlijk aandeel in een bedrijf. CD&V is voorstander van een vorm van vermogenswinstbelasting. en heeft daartoe een concreet voorstel op tafel gelegd. In een werkgroep lanceerde de partij een scenario om de meerwaarde te belasten voor wie 'een aanmerkelijk belang' in een bedrijf bezit en dat verkoopt. Hoe groot dat belang moet zijn is nog voer voor discussie. Maar het leidt nu al tot zenuwachtigheid bij ondernemers, aldus de krant. De andere partijen bij de onderhandelingen hebben zich publiek tegen een vermogenswinstbelasting gekant. In Nederland en Frankrijk bestaat zo'n meerwaardebelasting al. In ons land moet nu alleen een meerwaardebelasting worden betaald voor wie meer dan 25 procent van een bedrijf bezit en verkoopt aan een vennootschap buiten de Europese Unie.(Belga/RR)