De kranten spreken van een opvallende beslissing: als het bedrijf de voorbije jaren iets aan te kondigen had over pakjesbezorging, ging het altijd om een uitbreiding of verbetering van de dienst. De bedeling van pakketten is voor het bedrijf een van de enige groeimarkten.

Er wordt nu voor het eerst bespaard in de dienstverlening wat pakjes betreft. Bpost-woordvoerster Barbara Van Speybroeck erkent in de kranten dat de maatregel genomen is 'om de onderneming rendabel te houden'.

'Het grootste deel van het volume aan pakjes, zelfs bijna honderd procent, wordt toch op weekdagen binnengebracht', zegt ze. 'Voor de grote bedrijven, die niet langs het postpunt passeren, verandert er niets.' Dat betekent dus dat pakketten die zaterdag binnengebracht worden, ten vroegste dinsdag op hun bestemming aankomen.

De kranten spreken van een opvallende beslissing: als het bedrijf de voorbije jaren iets aan te kondigen had over pakjesbezorging, ging het altijd om een uitbreiding of verbetering van de dienst. De bedeling van pakketten is voor het bedrijf een van de enige groeimarkten. Er wordt nu voor het eerst bespaard in de dienstverlening wat pakjes betreft. Bpost-woordvoerster Barbara Van Speybroeck erkent in de kranten dat de maatregel genomen is 'om de onderneming rendabel te houden'. 'Het grootste deel van het volume aan pakjes, zelfs bijna honderd procent, wordt toch op weekdagen binnengebracht', zegt ze. 'Voor de grote bedrijven, die niet langs het postpunt passeren, verandert er niets.' Dat betekent dus dat pakketten die zaterdag binnengebracht worden, ten vroegste dinsdag op hun bestemming aankomen.