Het probleem is het grootst in de IT-sector. "Het gaat om zeker 10.000 vacatures", zegt Marc Lambotte van technologiefederatie Agoria. Maar ook in de vliegtuig-, de machine- en de autobouw is de situatie nijpend door een tekort aan mecaniciens en onderhoudspersoneel.

De directie van de autofabriek Audi Brussel laat weten dat ze tot in Noord-Frankrijk rekruteert om vacatures in te vullen. De chemische industrie zoekt minstens 1.400 mensen, van wie 1.000 in Vlaanderen. Daarnaast zijn er bijna 1.400 vacatures in de bouw en is de voedingsindustrie op zoek naar minstens 850 mensen. (Belga/NSK)

Het probleem is het grootst in de IT-sector. "Het gaat om zeker 10.000 vacatures", zegt Marc Lambotte van technologiefederatie Agoria. Maar ook in de vliegtuig-, de machine- en de autobouw is de situatie nijpend door een tekort aan mecaniciens en onderhoudspersoneel.De directie van de autofabriek Audi Brussel laat weten dat ze tot in Noord-Frankrijk rekruteert om vacatures in te vullen. De chemische industrie zoekt minstens 1.400 mensen, van wie 1.000 in Vlaanderen. Daarnaast zijn er bijna 1.400 vacatures in de bouw en is de voedingsindustrie op zoek naar minstens 850 mensen. (Belga/NSK)