De vacaturegraad meet het aantal vactures op het totale aantal banen. Sinds 2009 is dat percentage globaal gezien aan het toenemen in de eurozone. Nederland (3,1 procent in het tweede kwartaal) en Duitsland (2,9 procent) komen het dichtst in de buurt van de Belgische vacaturegraad.

Dat vacatures in ons land moeilijk ingevuld raken, geldt zowel voor de bouw en de industrie (vacaturegraad van 3,3 procent) als voor de dienstensector (5,1 procent). In de hele Europese Unie ligt de vacaturegraad alleen in Tsjechië nog hoger dan in België. In het Centraal-Europese land waren er in het tweede kwartaal op 100 banen 5,4 vacant.

De vacaturegraad meet het aantal vactures op het totale aantal banen. Sinds 2009 is dat percentage globaal gezien aan het toenemen in de eurozone. Nederland (3,1 procent in het tweede kwartaal) en Duitsland (2,9 procent) komen het dichtst in de buurt van de Belgische vacaturegraad. Dat vacatures in ons land moeilijk ingevuld raken, geldt zowel voor de bouw en de industrie (vacaturegraad van 3,3 procent) als voor de dienstensector (5,1 procent). In de hele Europese Unie ligt de vacaturegraad alleen in Tsjechië nog hoger dan in België. In het Centraal-Europese land waren er in het tweede kwartaal op 100 banen 5,4 vacant.