Slechts een op de tien Belgen werkt 's avonds, op zondag of in shifts, blijkt ook. De cijfers slaan op het jaar 2017 en er zijn verschillen tussen Vlaanderen, Wallonië en Brussel, maar die zijn beperkt. Dat meldt De Tijd dinsdag.

Zeker met Nederland, waar flexwerk in veel sectoren de norm is geworden, zijn de verschillen groot. Liefst drie op de tien Nederlanders werken geregeld 's avonds en een op de vijf werkt geregeld op zondag. Ons land blijft qua flexibiliteit ook ruim onder het Europese gemiddelde.

Toch blijkt België niet helemaal immuun voor de flexibiliseringsgolf. 'Vooral in het weekend wordt vaker dan vroeger gewerkt', zegt Sarah Vansteenkiste van het Steunpunt Werk.

Slechts een op de tien Belgen werkt 's avonds, op zondag of in shifts, blijkt ook. De cijfers slaan op het jaar 2017 en er zijn verschillen tussen Vlaanderen, Wallonië en Brussel, maar die zijn beperkt. Dat meldt De Tijd dinsdag.Zeker met Nederland, waar flexwerk in veel sectoren de norm is geworden, zijn de verschillen groot. Liefst drie op de tien Nederlanders werken geregeld 's avonds en een op de vijf werkt geregeld op zondag. Ons land blijft qua flexibiliteit ook ruim onder het Europese gemiddelde. Toch blijkt België niet helemaal immuun voor de flexibiliseringsgolf. 'Vooral in het weekend wordt vaker dan vroeger gewerkt', zegt Sarah Vansteenkiste van het Steunpunt Werk.